Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Seat: Μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα

Ελλάδα 3:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Seat: Μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα

ΝΕΑ

Seat: Μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα

ΝΕΑ

H Seat σκοπεύει να μειώσει κατά το ήμισυ τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της μέχρι το 2025, συγκριτικά με τα στοιχεία κατανάλωσης και εκπομπών του 2010. Μέχρι το τέλος του 2016, η εταιρεία είχε ήδη βελτιώσει τους πέντε βασικούς περιβαλλοντικούς δείκτες (κατανάλωση νερού και ενέργειας, παραγωγή αποβλήτων, πτητικών ενώσεων και CO2) κατά 33,6%.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Με αυτό το ποσοστό, η εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρόκληση για βελτίωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά 25% μέχρι το 2018, δύο χρόνια πριν τη λήξη του χρονοδιαγράμματος.

Η βελτίωση αυτών των δεικτών εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου ECOMOTIVE FACTORY,  της ευρύτερης περιβαλλοντικής στρατηγικής της Seat στη παραγωγή οχημάτων. Το σχέδιο προβλέπει μία σειρά μέτρων κα έργων για μεγιστοποίηση των πόρων και την ελαχιστοποίηση των εκπομπών σε όλες τις παραγωγικές διαδικασίες της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Χάρη στην εφαρμογή του σχεδίου από το 2011, η εταιρία μείωσε επιτυχώς τις εκπομπές CO2 κατά 66,2% με τη λήψη μέτρων όπως η ανάκτηση θερμότητας κατά τη διάρκεια της παραγωγής, ο αποτελεσματικός έλεγχος του κλιματισμού και της θερμομόνωσης, η εξωτερική παροχή θερμότητας από την ενέργεια της βιομάζας ή την πράσινη ενέργεια, μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, έχει παράξει 41,4% λιγότερα απόβλητα και 16,2% λιγότερες πτητικές οργανικές ενώσεις χάρη στη ταξινόμηση των υλικών συσκευασίας ή στην υποκατάσταση ορισμένων διαλυτών και κεριών που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία παραγωγής. Η κατανάλωση ενέργειας και νερού μειώθηκε κατά 21,7% και 22,5% αντίστοιχα, χάρη στη λήψη μέτρων όπως η μείωση της θερμοκρασίας σε ορισμένες κατασκευαστικές διαδικασίες ή η εγκατάσταση νέων φίλτρων στη δοκιμή βροχής κατά τον έλεγχο της υδατοστεγανότητας των αυτοκινήτων.