Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

SEAT με φυσικό αέριο: Αυτές είναι οι αυτονομίες τους

Ελλάδα 12:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

SEAT με φυσικό αέριο: Αυτές είναι οι αυτονομίες τους

ΝΕΑ

SEAT με φυσικό αέριο: Αυτές είναι οι αυτονομίες τους

ΝΕΑ

Η μάρκα διαθέτει ολοκληρωμένη γκάμα CNG, συμπεριλαμβανομένων των Mii Ecofuel, Ibiza TGI, Arona TGI και Leon TGI. Δείτε τις αυτονομίες των μοντέλων της φίρμας.

Advertisement
Advertisement

Η SEAT συνεχίζει να ενισχύει την εισαγωγή τεχνολογίας συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), παρέχοντας στους πελάτες ευρεία επιλογή από οχήματα που είναι καθαρότερα, πιο βιώσιμα, οικονομικότερα και προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη απόδοση. Ένα όχημα CNG μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά περίπου 25% σε σύγκριση με ένα ισοδύναμο αμιγώς βενζινοκίνητο. Παράλληλα με τα όποια οικολογικά και φορολογικά πλεονεκτήματα, η τεχνολογία TGI προσφέρει εξαιρετικά χαμηλό κόστος ανά χιλιόμετρο, έως και 50% φθηνότερο από ένα ισοδύναμο μοντέλο βενζίνης και 30% από ένα ντίζελ. Η σημαντικότερη εξέλιξη στην νέα γκάμα της SEAT είναι η εισαγωγή μιας τρίτης δεξαμενής CNG. Στην περίπτωση των Ibiza και Arona, η αυτονομία κίνησης με CNG φτάνει μέχρι και τα 360km (WLTP based), ενώ το Leon μπορεί να φτάσει τα 440km (WLTP based). Αυτή η νέα διαμόρφωση των παραμέτρων ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών TGI που επιθυμούν να αυξήσουν την χιλιομετρική απόσταση που διανύουν σε λειτουργία CNG.

Το Mii Ecofuel, το Ibiza TGI και το Arona TGI χρησιμοποιούν δεξαμενές από χάλυβα υψηλής αντοχής, ενώ το SEAT Leon 1.5 TGI EVO είναι εφοδιασμένο με συνδυασμό μιας δεξαμενής χάλυβα υψηλής αντοχής, η οποία είναι μικρότερη και βρίσκεται μπροστά από τον πίσω άξονα και δύο νέες μεγάλες δεξαμενές τοποθετημένες πίσω από τον πίσω άξονα, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από ίνες άνθρακα, μειώνοντας σημαντικά το βάρος τους και βελτιστοποιώντας την κατανομή βάρους του οχήματος. Σε κανονικά σενάρια οδήγησης, τα οχήματα SEAT CNG χρησιμοποιούν μόνο βενζίνη ως εναλλακτικό καύσιμο όταν οι δεξαμενές CNG είναι άδειες, αν και αυτό συμβαίνει σπάνια. Αλλά ακόμη και σε περίπτωση χρήσης της δεξαμενής βενζίνης, η αλλαγή είναι τόσο ομαλή που ο οδηγός είναι απίθανο να την παρατηρήσει.

Advertisement
Advertisement

Τα αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται με CNG, χρησιμοποιούν δύο (Mii Ecofuel) ή τρεις (Ibiza, Arona και  Leon TGI) δεξαμενές CNG, ένα στόμιο τροφοδοσίας τοποθετημένο δίπλα από εκείνο πλήρωσης βενζίνης, αισθητήρες πίεσης αερίου και έναν ηλεκτρονικό ρυθμιστή πίεσης δύο σταδίων ο οποίος ελέγχει αποδοτικά τη διανομή αερίου στον κινητήρα CNG. Οι TGI εκδόσεις είναι ουσιωδώς τροποποιημένες και έχουν αρκετά ειδικά εξαρτήματα για τη βέλτιστη λειτουργία με αέριο και βενζίνη, καθώς επίσης και εξαρτήματα ειδικά προσαρμοσμένα στα χαρακτηριστικά καύσης φυσικού αερίου (ενισχυμένα έμβολα και βελτιστοποιημένα ελατήρια εμβόλων, ενισχυμένα έδρανα, ειδικοί εκκεντροφόροι, υλικά οδηγών βαλβίδων και ενισχυμένες έδρες βαλβίδων, βαλβίδες εξαγωγής αζώτου, αισθητήρας λάμδα και καταλυτικός μετατροπέας βελτιστοποιημένα για συνεργασία με μεθάνιο, κ.ά.).

  Δεξαμενές  CNG  Αυτονομία με  CNG  Δεξαμενή βενζίνης Αυτονομία με βενζίνη Συνολική αυτονομία
SEAT Ibiza 1.0 TGI 90 PS 13,8 Kg 360 Km 9 litres 150 Km 510 Km
SEAT Arona 1.0 TGI 90 PS 13,8 Kg 360 Km 9 litres 150 Km 510 Km
SEAT Leon 5p 1.5 TGI 130 PS (manual) 17.3 Kg 440 Km 9 litres 140 Km 580 Km
SEAT Leon 5p 1.5 TGI 130 PS (DSG) 17.3 Kg 440 Km 9 litres 140 Km 580 Km
SEAT Leon ST 1.5 TGI 130 PS (manual) 17.3 Kg 440 Km 9 litres 140 Km 580 Km
SEAT Leon ST 1.5 TGI 130 PS (DSG) 17.3 Kg 440 Km 9 litres 140 Km 580 Km