Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεργασία Seat με Gas Natural Fenosa

Ελλάδα 23:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεργασία Seat με Gas Natural Fenosa

ΝΕΑ

Συνεργασία Seat με Gas Natural Fenosa

ΝΕΑ

Μία στρατηγική συνεργασία για την προώθηση της χρήσης του φυσικού αερίου σε επιβατικά οχήματα προωθούν οι δύο εταιρείες!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Αυτή θα έχει αρχικά διάρκεια δύο ετών και περιλαμβάνει τη χρήση οχημάτων CNG της Seat από τον στόλο Gas Natural Fenosa, που θα εγκαταστήσει και σημεία ανεφοδιασμού αερίου σε αντιπροσωπείες της ισπανικής εταιρείας.

Παράλληλα, θα εξεταστεί η από κοινού συμμετοχή τους σε έργα που σχετίζονται με την προώθηση χρήσης CNG σε οχήματα εταιρικών στόλων αλλά και σε επίπεδο λιανικών πωλήσεων σε ιδιώτες.

Advertisement
Advertisement

«Για εμάς, μία εταιρεία που έχει εργαστεί για περισσότερο από μιά δεκαετία στη μελέτη και στην προώθηση της χρήσης του φυσικού αερίου στις αστικές μεταφορές, η συμφωνία αυτή είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της αυτοκίνησης μέσω εναλλακτικών καυσιμών όπως το φυσικό αέριο», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Gas Natural Fenosa, Daniel López Jordà, μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Από τη πλευρά της Seat, o αντιπρόεδρος κυβερνητικών και θεσμικών σχέσεων του Volkswagen Group στην Ισπανία, Ramón Paredes, τόνισε: «Για την προώθηση της τεχνολογίας CNG στη χώρα μαζί με έναν συνεργάτη όπως η Gas Natural Fenosa, η επιτυχία θεωρείται εγγυημένη. Η Seat ήδη πουλάει οχήματα CNG σε αγορές όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Σουηδία, η Αυστρία, η Ελβετία και η Ολλανδία όπου διαθέτουν υποδομές ικανές να ανταποκριθούν στη ζήτηση για συμπιεσμένο φυσικό αέριο. Η δέσμευση μας στην αειφορία αντανακλάται στις πωλήσεις μας, δεδομένου ότι το 85% των πουληθέντων αυτοκινήτων στην Ισπανία και το 60% σε παγκόσμιο επίπεδο είναι οχήματα χαμηλών εκπομπών (<120g/km)».

Το Seat Mii EcoFuel

Η ισπανική μάρκα έχει στη γκάμα της δύο οχήματα που κινούνται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο. Το Mii Ecofuel (φωτό) με εκπομπές 79g/km (τις χαμηλότερες τιμές CO2 στη ιστορία της Seat) αλλά και το νέο Leon 1.4 TGI που έρχεται με την αλλαγή του χρόνου. Σε λειτουργία CNG προσφέρει αυτονομία πάνω από 400 χιλιόμετρα και μέση κατανάλωση 3,5 kg (3,5€ περίπου) αερίου ανά 100 χιλιόμετρα, παράγοντας εκπομπές CO2 μόλις 94 g/km. Στην βενζινοκίνητη λειτουργία προσφέρει πρόσθετη αυτονομία 900 χιλιομέτρων και με τη χρήση και των δύο δεξαμενών καυσίμου μπορεί να ταξιδέψει για πάνω από 1.300 χιλιόμετρα χωρίς ανεφοδιασμό.

Advertisement

CNG, ένα βιώσιμο εναλλακτικό καύσιμο

Το Συμπιεσμένο Φυσικό Αέριο είναι ένα καύσιμο που προσφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη. Το CNG μπορεί να μειώσει σημαντικά τις  εκπομπές και να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα στις πόλεις. Οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου με χρήση CNG μπορούν να μειωθούν κατά περισσότερο από 85% ενώ οι εκπομπές CO2 κατά 24%. Επιπλέον, από οικονομικής άποψης, το CNG επιτρέπει εξοικονόμηση στο κόστος καυσίμων μεταξύ 30% και 50%.

Advertisement