Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση ο Zanardi

Ελλάδα 19:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση ο Zanardi

ΑΓΩΝΕΣ

Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση ο Zanardi

ΑΓΩΝΕΣ

Η νέα, μεγάλη μάχη του Alex Zanardi συνεχίζεται, με τον άτυχο Ιταλό να παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας της πολυκλινικής Santa Maria alle Scotte.

Advertisement
Advertisement

Ο πολύπειρος οδηγός και τέσσερις φορές χρυσός παραολυμπιονίκης, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι την περασμένη Παρασκευή. Ο 53χρονος συμμετείχε με χειρήλατο ποδήλατο (handbike) στο «Obiettivo Tricolore», μία διοργάνωση που στήθηκε για να δείξει πως η Ιταλία παραμένει δυνατή παρά το δυνατό χτύπημα του κορωνοϊού Covid-19.

Ωστόσο για τον Zanardi, η προσπάθεια σταμάτησε 330 χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση στο Βαράνο ντε Μελεγκάρι, στην περιοχή Πιέντσα. Σε ένα κατηφορικό κομμάτι στον αυτοκινητόδρομο 146, βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με βαρύ όχημα.

Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση, εστιασμένη στους τομείς της νευροχειρουργικής και γναθοπροσωπικής. Παρότι αυτή πήγε καλά, ο Zanardi παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση αλλά το θετικό είναι πως ταυτόχρονα αυτή είναι σταθερή.

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε: «Η κλινική κατάσταση του Alex Zanardi παραμένει σταθερή, με τον οδηγό να νοσηλεύεται στην πολυκλινική Santa Maria alle Scotte από τις 19 Ιουνίου. Η τρίτη νύχτα στη μονάδα εντατικής θεραπείας πέρασες χωρίς μεταβολές. Συνεπώς, η κλινική εικόνα παραμένει αμετάβλητη σε ότι αφορά στις καρδιο-αναπνευστικές και μεταβολικές παραμέτρους ενώ η νευρολογική εικόνα παραμένει σοβαρή. Ο ασθενής είναι σε καταστολή, έχει διασωληνωθεί και αναπνέει με μηχανική υποστήριξη ενώ η πρόγνωση είναι εμπιστευτική. Η διεπιστημονική ομάδα που τον φροντίζει, θα εξετάσει τις επόμενες ημέρες τυχόν διαγνωστικές-θεραπευτικές ενέργειες που πρέπει να ληφθούν».

Διαβάστε ακόμα:
Μία βόλτα στο βρεγμένο Σίλβερστον (video)

Advertisement

Ο Leclerc κάνει βόλτες με την SF100 στους δρόμους του Μαρανέλο (vid)

Φημολογία για νέα επέμβαση στον Michael Schumacher

Advertisement