Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε ρεκόρ 3ετίας η τιμή της αμόλυβδης

Ελλάδα 14:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε ρεκόρ 3ετίας η τιμή της αμόλυβδης

ΝΕΑ

Σε ρεκόρ 3ετίας η τιμή της αμόλυβδης

ΝΕΑ

Με φόντο τη διεθνή άνοδο στην τιμή του αργού πετρελαίου, το κόστος των καυσίμων στη χώρα μας έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ για την τελευταία τριετία. Ας δούμε τα τελευταία δεδομένα και πληροφορίες γύρω από το θέμα.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Στα 70 ευρώ το βαρέλι κυμαίνεται το αργό πετρέλαιο το τελευταίο διάστημα παρουσιάζοντας σταθερά αυξητικές τάσεις το τελευταίο έτος. Όπως είναι φυσικό ο αντίκτυπος στη λιανική τιμή πώλησης των καυσίμων είναι ορατός σε όλους μας, καθώς οι μέσες τιμές έχουν πάρει την ανιούσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

Advertisement
Advertisement

Έτσι αυτή τη στιγμή η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης φτάνει τα 1,548 ευρώ/λίτρο και το ντίζελ κίνησης στα 1,323 ευρώ/λίτρο. Πρωταθλητισμό σε ακρίβεια κάνει και πάλι ο νομός Κυκλάδων όπου η μέση τιμή της βενζίνης αγγίζει τα 1,793 ευρώ/λίτρο. Όπως όλα δείχνουν η συγκεκριμένη κατάσταση αναμένεται να συνεχιστεί-σύμφωνα με εκτιμήσεις-και στο επόμενο διάστημα, ενώ παράλληλα οι φήμες για εξίσωση του Ειδικού Φόρου του πετρελαίου κίνησης με την αμόλυβδη, στα 700 ευρώ από 410 ευρώ ανά 1.000 λίτρα, δημιουργούν περαιτέρω αναστάτωση στους καταναλωτές (διαβάστε εδώ το δημοσίευμα του Newsauto πριν μερικές μέρες).

Παράγοντες της αγοράς καυσίμου επισημαίνουν πως το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να λάβει πρωτοβουλίες άμεσα, αφού οι διεθνείς συγκυρίες δείχνουν πως οι αυξήσεις θα συνεχιστούν. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζουν ότι απαιτείται μείωση της υπέρογκης φορολογίας αφού το 50% της τιμής του λίτρου αναλογεί σε φόρους.

Σημειώστε πως λόγω της υπέρμετρης φορολογίας η Ελλάδα πληρώνει πολύ ακριβά την αμόλυβδη στην Ευρώπη πίσω από χώρες όπως η Ισπανία, η Αγγλία, η Αυστρία, η Γερμανία και πολλές ακόμη.

Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ