Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε πόσα… δευτερόλεπτα σχεδιάστηκε η Ferrari F430; (+video)

Ελλάδα 14:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε πόσα… δευτερόλεπτα σχεδιάστηκε η Ferrari F430; (+video)

ΝΕΑ

Σε πόσα… δευτερόλεπτα σχεδιάστηκε η Ferrari F430; (+video)

ΝΕΑ

Συνήθως η σχεδίαση ενός αυτοκινήτου είναι μία υπόθεση που κρατά πολύ καιρό. Όχι όμως και στην περίπτωση της Ferrari F430.

Advertisement
Advertisement

Gone in 60 seconds. Aυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος σχετικά με την σχεδίαση της Ferrari F430, καθώς ο ίδιος ο σχεδιαστής της Frank Stephenson δήλωσε ότι χρειάστηκαν μόλις 60 δευτερόλεπτα ώστε το ιταλικό supercar να πάρει το τελικό του σχήμα.

Σε ένα video που δόθηκε στην δημοσιότητα, ο σχεδιαστής λέει ότι μετά την ενημέρωση που πήρε ξεκίνησε να κάνει κάτι που βασιζόταν στην προηγούμενη Ferrari 360 Modena.

O ίδιος έβρισκε τη Μodena πολύ “μαλακή”. Ψάχνοντας στο παρελθόν της Ferrari για κάτι πιο δυναμικό, βρήκε την σχεδίαση Shark Nose από το 1961 και αποφάσισε να την μεταφέρει στην δεκαετία του 2000.

Advertisement
Advertisement

Για την F430, το σχέδιο έπρεπε να είναι αρκετά πιο τολμηρό από την 360 και ξεκίνησε να σχεδιάζει βασισμένος στις αναμνήσεις του από τα αυτοκίνητα της εταιρίας και τις εμπειρίες του από αυτά.

Αφού έκανε κάποια αρχικά σκίτσα, κατάλαβε αμέσως προς τα που έπρεπε να πάει. Και όπως λέει ο ίδιος ήταν μία από αυτές τις μοναδικές καταστάσεις, όταν το είδε τελειωμένο ήξερε ότι αυτό ήταν το σωστό.

Advertisement

Θυμάται επίσης ότι η F430 υπήρξε το μοναδικό αυτοκίνητο στον κόσμο με το όνομά του γραμμένο στους καθρέπτες. Σε ό,τι αφορά τα σημερινά σχέδια, παρατηρεί ότι τον ενοχλούν οι πολλοί και περιττοί αεραγωγοί με τους οποίους γεμίζουν τα αμαξώματα. Στην F430 δόθηκε μεγάλη έμφαση στην αεροδυναμική χωρίς όμως να χαλάσει το “γλυπτό” σχέδιο.

Advertisement

Κλείνοντας το video ο Stephenson καλεί τους νέους σχεδιαστές να ρίχνουν ματιές στο παρελθόν και να ακολουθούν το γενετικό μονοπάτι κάθε μάρκας. Για τον ίδιο πάντως ήταν αρκετά μόλις 60 δευτερόλεπτα να συνδεθεί με το DNA της Ferrari και να δημιουργήσει ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα της πρόσφατης ιστορίας της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η DMC απογειώνει τη Ferrari 296 GTB στα 900 άλογα
Αυτό συμβαίνει όταν μια Ferrari είναι σε λάθος χέρια
Δοκιμάζουμε την Ferrari 488 Pista