Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε ποιον αριθμό καταγγέλλεις προβλήματα σε δρόμους, φανάρια, σήμανση;

Ελλάδα 2:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε ποιον αριθμό καταγγέλλεις προβλήματα σε δρόμους, φανάρια, σήμανση;

ΝΕΑ

Σε ποιον αριθμό καταγγέλλεις προβλήματα σε δρόμους, φανάρια, σήμανση;

ΝΕΑ

Κάθε πολίτης και οδηγός μπορεί να απευθυνθεί 24 ώρες το 24ωρο στον τηλεφωνικό αριθμό 1544, να ξεπεράσει τη… γραφειοκρατία και να αναφέρει προβλήματα που βλέπει στους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Δεν νοείται… ελληνικός δρόμος χωρίς προβλήματα, όπως λακκούβες, καμένες λάμπες, σπασμένα στηθαία κ.λπ. Ένα μόνιμο πρόβλημα που δεν διορθώνεται εύκολα, καθώς τα θέματα δεκαετιών έχουν συσσωρευτεί και είναι ανθρωπίνως αδύνατο να επισκευαστούν από τη μία μέρα στην άλλη. Το ζητούμενο είναι πως μέχρι πριν από λίγους μήνες δεν υπήρχε καν η δυνατότητα, η καλύτερα υπήρχε μόνο τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, για να μπορέσεις να μιλήσεις με κάποιον υπεύθυνο και αν καταγράψει το πρόβλημα.

Πλέον στην Αττική υπάρχει ο τηλεφωνικός αριθμός 1544 ο οποίος ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής. Σε αυτόν μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες όλες τις ημέρες του χρόνου καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου και να έρχονται σε επικοινωνία με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες προκειμένου να λύσουν τυχόν προβλήματα που δεν γνωρίζουν.

Ποια προβλήματα μπορούμε να αναφέρουμε

Συγκεκριμένα μπορούν να αναφέρουν ζητήματα που αφορούν τις κεντρικές οδικές αρτηρίες και ειδικότερα, τους φωτεινούς σηματοδότες, τον ηλεκτροφωτισμό (βλάβες), το οδόστρωμα (ολισθηρότητα – λακκούβες), τα στηθαία ασφαλείας, την σήμανση, τις διαγραμμίσεις, την συσσώρευση υδάτων ή διαρροή λιπαντικών στο οδόστρωμα και ζημιές που προκύπτουν στις οδικές υποδομές έπειτα από τροχαία ατυχήματα.

Advertisement
Advertisement

Να σημειώσουμε πως οι κεντρικοί οδικοί άξονες της Αττικής εποπτεύονται κάθε 15 ημέρες, ενώ επιχειρούν όλο το 24ωρο τα οχήματα άμεσων επεμβάσεων, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους μεγάλους εθνικούς αυτοκινητόδρομους.

Πότε φωνάζουμε τον Δήμο

Αξίζει να αναφέρουμε πως υπεύθυνη για τους κεντρικούς άξονες της Αττικής είναι η Περιφέρεια όπως η Λεωφόρος Κηφισού, η Μεσογείων, η Αμαλίας, η Συγγρού, η Κατεχάκη, η Πειραιώς, η Αθηνών, η Βάρης – Κορωπίου, η Λαυρίου, η Ποσειδώνος, η Βουλιαγμένης, η Βασιλίσσης Σοφίας, η Σταδίου, η Πέτρου Ράλλη Γρηγορίου Λαμπράκη και γενικότερα οι Μητροπολιτικές οδικές υποδομές της Αττικής.

Οι αρμοδιότητες συντήρησης αφορούν το οδόστρωμα, τον ηλεκτροφωτισμό, τη σήμανση και τις κεντρικές νησίδες, συμπεριλαμβανομένων των στηθαίων ασφαλείας, όπως και τα 37.000 φανάρια!

Οι Δήμοι είναι αρμόδιοι για την συντήρηση των πεζοδρομίων, του πρασίνου και των κοινόχρηστων χώρων με εξαίρεση τις υπόγειες διαβάσεις πεζών των κεντρικών δρόμων. Όσον αφορά την αντιπλημμυρική προστασία του οδικού δικτύου με τα φρεάτια απορροής ομβρίων υδάτων, υπεύθυνη είναι η υπηρεσία συντήρησης του δρόμου, για παράδειγμα όταν πρόκειται για δρόμο που συντηρεί η Περιφέρεια π.χ. Συγγρού αρμόδια είναι η Περιφέρεια ενώ αν πρόκειται για την οδό Χαριλάου Τρικούπη αρμόδια είναι η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων.