Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε ποιά χώρα είναι τα ηλεκτρικά πιο φτηνά; Και πού πιο ακριβά;

Ελλάδα 12:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε ποιά χώρα είναι τα ηλεκτρικά πιο φτηνά; Και πού πιο ακριβά;

ΝΕΑ

Σε ποιά χώρα είναι τα ηλεκτρικά πιο φτηνά; Και πού πιο ακριβά;

ΝΕΑ

Οι τιμές των ηλεκτρικών είναι γενικά υψηλές αλλά από χώρα σε χώρα υπάρχουν σημαντικές διαφορές.

Advertisement
Advertisement

Αν ψάχνει κανείς τους βασικούς λόγους που μπορούν να φρενάρουν τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης ο ένας είναι η έλλειψη υποδομών φόρτισης και ο δεύτερος είναι η τιμή αγοράς των EVs.

Που καθορίζεται σε πολύ σημαντικό βαθμό από το κόστος της μπαταρίας με την οποία εξοπλίζονται. Και η οποία όσο πιο μεγάλη είναι, προκειμένου να εξασφαλίζει και ικανή αυτονομία, τόσο πιο μεγάλο κόστος έχει.

Όπως συμβαίνει και με τα αυτοκίνητα με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης έτσι και τα ηλεκτρικά δεν έχουν στάνταρ τιμές ανά τον κόσμο, αλλά διαφορετικές ανάλογα με την εκάστοτε αγορά, τις ιδιαιτερότητές της αλλά και την αγοραστική δύναμη των κατοίκων της.

Advertisement
Advertisement

Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε και τις κρατικές επιχορηγήσεις που αλλάζουν από χώρα σε χώρα τότε οι διαφοροποιήσεις στις τιμές γίνονται ακόμα πιο μεγάλες.

Advertisement

Με βάση τα δεδομένα της έρευνας του Confused.com και με αυτοκίνητο αναφοράς ένα Tesla Model 3 η πιο φτηνή χώρα για να το αποκτήσει κανείς είναι το Μακάου, με την τιμή του να ξεκινά από 35.577 ευρώ. Η πιο φτηνή ευρωπαϊκή αγορά είναι αυτή της Ρουμανίας, και ακολουθούν η Γαλλία, η Νορβηγία και η Ελβετία.

Advertisement

Στον αντίποδα η Σινγκαπούρη, όπου το Tesla Model 3 κοστίζει τα διπλάσια και κάτι σε σχέση με το Μακάου, ενώ ακριβό είναι και στο Ισραήλ (56.938 ευρώ). Όσο για την Ελλάδα με τιμή που ξεκινά από τις 48.590 ευρώ θα ήταν σε μια πιο διευρυμένη λίστα με τις πιο ακριβές χώρες για να αποκτήσει κανείς ένα Tesla Model 3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια ηλεκτρικά και plug-in hybrid αγόρασαν οι Έλληνες;
Επιβεβαίωση Newsauto! Ιδού οι νέες επιδοτήσεις του Κινούμαι Ηλεκτρικά
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Το φαινόμενο της πυραμίδας