Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Σε όλη την Ευρώπη οι πολυτελείς σταθμοί φόρτισης της Audi

Ελλάδα 13:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε όλη την Ευρώπη οι πολυτελείς σταθμοί φόρτισης της Audi

Mobility

Σε όλη την Ευρώπη οι πολυτελείς σταθμοί φόρτισης της Audi

Mobility

Η πιλοτική λειτουργία του πολυτελούς σταθμού φόρτισης της Audi στη Νυρεμβέργη κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη και έτσι η Γερμανική εταιρεία θέλει να φτιάξει ολόκληρο δίκτυο σε όλη την Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια η Audi σκοπεύει να προσφέρει 13 ακόμα σταθμούς φόρτισης που θα προσφέρουν και μια σειρά από υπηρεσίες.

Ο πρώτος σταθμός της εταιρείας, που έχει ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή του για να γεμίζει τις μπαταρίες του, διαθέτει 6 superchargers 320 kW και μια αίθουσα διαφόρων χρήσεων. Είναι μια λυόμενη κατασκευή που έγινε στο πλαίσιο της πιλοτικής περιόδου που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο. Η φόρτιση σε κάθε ένα από τα έξι σημεία του σταθμού, μπορεί να κρατηθεί έως και για 45 λεπτά, μέσω της σχετικής εφαρμογής της Audi.

Advertisement
Advertisement

Στους βοηθητικούς χώρους του σταθμού, υπάρχει ένα σαλόνι 200 τετραγωνικών μέτρων, τουαλέτες και μηχανήματα αυτόματης πώλησης προϊόντων, μια αίθουσα συσκέψεων (που μπορεί και γι’ αυτή να γίνει κράτηση μέσω της εφαρμογής) και μια μεγάλη βεράντα. Η Audi λέει πως ο κόμβος φόρτισης αυτός, εξελίχθηκε με στόχο να προσφέρει μια premium εμπειρία φόρτισης υψηλής ισχύος.

Από το Δεκέμβριο που ξεκίνησε να λειτουργεί ο συγκεκριμένος κόμβος στη Νυρεμβέργη, έχουν γίνει περισσότερες από 3.600 φορτίσεις αυτοκινήτων, κατά μέσο όρο 24 την ημέρα, ενώ περισσότεροι από 5.400 επισκέπτες έχουν χρησιμοποιήσει το σαλόνι τςη εγκατάστασης. Το μέγιστο που έχει καταγραφεί είναι 54 αυτοκίνητα σε μια ημέρα, με τις προδιαγραφές του κόμβου να τον καθιστούν ικανό να ανταπεξέλθει σε 80 σύμφωνα με τους σχεδιαστές του.

Advertisement

Ο κόμβος αυτός είναι διαθέσιμος για όλες τις μάρκες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και από τα στατιστικά χρήσης, προκύπτει πως από το σύνολο των χρηστών του, οι μισοί είναι κάτοχοι μοντέλων της Audi. Ο δεύτερος κόμβος αναμένεται να κατασκευαστεί και να αρχίσει να λειτουργεί, μέσα στους επόμενους μήνες στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Δύο ακόμη τοποθεσίες στο Βερολίνο και στο Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) θα ακολουθήσουν αργότερα μέσα στο 2022. Για το 2023, έχουν ήδη εγκριθεί τα κονδύλια για την εγκατάσταση τριών ακόμα κόμβων στη Γερμανία, ενώ οι αντίστοιχες για το 2024 είναι ήδη οκτώ και αναμένεται να αυξηθούν.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Audi Q4 Sportback 50 e-tron
Audi: 7+1 απαντήσεις για την αυτόνομη οδήγηση
Audi: Αυτό θα μπορούσε να είναι το Urbansphere… παραγωγής

 

Advertisement