Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε νέα αποκλειστική πλατφόρμα η ηλεκτρική BMW Σειρά 3

Ελλάδα 9:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε νέα αποκλειστική πλατφόρμα η ηλεκτρική BMW Σειρά 3

ΝΕΑ

Σε νέα αποκλειστική πλατφόρμα η ηλεκτρική BMW Σειρά 3

ΝΕΑ

H BMW ανεβάζει ταχύτητα στην ηλεκτροκίνηση, έχοντας στα σκαριά μία νέα πλατφόρμα αποκλειστικά για τα νέα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Αν και ξεκίνησε νωρίτερα από όλους τους μεγάλους ευρωπαίους κατασκευαστές την εμπλοκή της με την ηλεκτροκίνηση, η BMW κατέβασε προς τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Και τώρα επανέρχεται με μία σειρά νέων μοντέλων, αλλά και την ανακοίνωση μίας εντελώς νέας πλατφόρμας που θα αφορά μόνο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρίας.

Η λεγόμενη και Neue Klasse πλατφόρμα θα έχει μία εντελώς νέα αρχιτεκτονική και θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά σε ένα μεσαίο premium μοντέλο της εταιρίας. θα παρουσιαστεί σε μοντέλο παραγωγής μέχρι το 2025 και θα αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για  την άνοδο των πωλήσεων των ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρίας, καθώς σύμφωνα με τον ισχυρό άντρα της εταιρείας θα αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο άλμα εξέλιξης.

Και αυτό γιατί η Neue Klasse θα περιλαμβάνει τις τεχνολογίες της επόμενης γενιάς των ηλεκτρικών της BMW, με μεγαλύτερη ισχύ και δυνατότητα για ενσωμάτωση μπαταριών καινούργιας τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Με τη Neue Klasse η γερμανική εταιρεία θα εστιάσει σε ένα μεσαίο premium ηλεκτρικό μοντέλο, και η έναρξη της παραγωγής θα γίνει μέχρι το 2025, στο νέο εργοστάσιο της εταιρίας στο Debrecen της Ουγγαρίας, το οποίο θα κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά.

Όταν θα εμφανιστεί στην αγορά  θα εστιάσει στην κατηγορία της Σειράς 3 αποτελώντας κατά κάποιον τρόπο την ηλεκτρική της έκδοση.

Advertisement

Η νέα πλατφόρμα θα υποστηρίζει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και δεν θα μπορεί να συνδυαστεί ούτε καν με plug-in υβριδικά. Σε αυτήν θα βασιστούν μια σειρά από τα νέες ηλεκτρικές BMW, μεγαλύτερες αλλά και μικρότερες από τη σειρά 3, προκειμένου η εταιρία να μπορεί φθάσει στον στόχο που έχει θέσει για το 2030 όπου θέλει το 50% των πωλήσεών της να είναι καθαρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Είναι αβέβαιο το μέλλον των μικρών BMW;
Οι μελλοντικές BMW δεν θα ξεπεράσουν το βάρος της i7
Αυτή η BMW 2002 κινείται ηλεκτρικά

Advertisement