Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η BMW 2002 κινείται ηλεκτρικά

Ελλάδα 21:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η BMW 2002 κινείται ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Αυτή η BMW 2002 κινείται ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Ο Nicolas Navarro ήρθε σε επαφή με τον χώρο του αυτοκινήτου νωρίς, καθώς ο πατέρας του εισήγαγε μοντέλα BMW στην Κολομβία τη δεκαετία του 1970, έτσι έμαθε νωρίς τις 2002. Αυτό ακριβώς είναι το θέμα της start-up Bavarian Econs, που εδρεύει στο Oberursel κοντά στη Φρανκφούρτη. Εκεί ο Navarro μετατρέπει τα κλασικά BMW σε σύγχρονα ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Μια ηλεκτρική BMW δεν είναι απαραίτητο να είναι ένα σύγχρονο μοντέλο. Η γερμανική start-up Bavarian Econs μετατρέπει την κλασική BMW 2002 σε ηλεκτροκίνητη.

Για να ξεκινήσει το project του ο Navarro (ψωνίζει) από τα… ανταλλακτικά της BMW και της Tesla. Στο συγκεκριμένο project η BMW 2002…δανείστηκε μια μονάδα κίνησης 120 kW και 170 Nm από τους Αμερικανούς της Tesla, η οποία, ως συνήθως, κινεί τους πίσω τροχούς της 2002.

Το μοτέρ Tesla ήταν η πρώτη επιλογή του Navarro επειδή είναι compact και επίπεδο. Είναι επίσης σημαντικό ότι ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει περίπου την ίδια απόδοση με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Έτσι το σύστημα πέδησης μπορούσε να παραμείνει το ίδιο και να περνά εύκολα το TÜV (το Γερμανικό ΚΤΕΟ). Με το 0-100 να έρχεται σε 6,2 δευτερόλεπτα, η BMW 2002te βάρους 1.150 κιλών εξακολουθεί να είναι ταχύτερη από την Turbo 2002.

Advertisement
Advertisement

Η αποθήκευση ενέργειας (σύστημα/μπαταρίες) προέρχεται από τη BMW i3. Στην 2002te είναι τοποθετημένες στο πορτμπαγκάζ και στον χώρο του κινητήρα. Η συνολική χωρητικότητα είναι 33 kWh. Για καλύτερη κατανομή βάρους, η μονάδα φόρτισης βρίσκεται και αυτή στο χώρο του κινητήρα. Μπορεί να επαναφορτιστεί μέσω CCS (σταθμοί DC φόρτισης) έως και 50 kW. Η αυτονομία είναι ως 180 χιλιόμετρα, που δεν είναι πολλά, αλλά αρκούν για τους ιδιοκτήτες κλασικών αυτοκινήτων. Ο χρόνος φόρτισης στο 80% της χωρητικότητας είναι τρεις ώρες.

Εξωτερικά οι αλλαγές θυμίζουν αυτές τις δεκαετίας του 1970 με χαμηλωμένη ανάρτηση, φαρδιές ζάντες και προεκτάσεις στους θόλους των τροχών και σίγουρα ταιριάζουν στην έκδοση Econ 2002te. Στο εσωτερικό, οι μόνες αλλαγές είναι η απουσία του μοχλού αλλαγής ταχυτήτων και η μετατροπή των αυθεντικών όργανα ελέγχου, τα οποία έχουν αλλαχθεί για ηλεκτρική χρήση με νέες ηλεκτρονικές μονάδες.

Advertisement

Η Bavarian Econs μετατρέπει υπάρχοντα μοντέλα κατόπιν παραγγελίας, αλλά προσφέρει επίσης στην αγορά αναπαλαιωμένα μοντέλα τα οποία στη συνέχεια μετατρέπει σε ηλεκτρικά. Οι τιμές δεν αναφέρονται και διαφέρουν από μοντέλο σε μοντέλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αναβίωση BMW 2002: Πολύ καλή για να είναι αληθινή…
Η BMW 2002 μεταμορφώνεται
Η BMW ανανεώνει το 2002 Hommage Concept

Advertisement