Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία η Ferrari F300 του Schumacher (+video)

Ελλάδα 5:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε δημοπρασία η Ferrari F300 του Schumacher (+video)

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία η Ferrari F300 του Schumacher (+video)

ΝΕΑ

Αν και ο Michael Schumacher έχασε τελικά τον τίτλο του 1998 από τον Mika Hakkinen (τον αντίπαλο που σεβόταν περισσότερο) πέτυχε έξι νίκες μέσα στη σεζόν. Τέσσερις από αυτές με τη συγκεκριμένη F300.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari με τον V10 των 3000 κ.εκ. και των 800 ίππων βγαίνει σε δημοπρασία και εκτιμάται ότι θα «πιάσει» έως και 8 εκατομμύρια ευρώ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η F300 προσφέρεται τώρα προς πώληση σε ανοιχτή δημοπρασία από την RM Sotheby’s στο Monterey τον επόμενο μήνα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι:

  1. ένα μονοθέσιο της Ferrari που έχει πετύχει τρεις σερί νίκες
  2. έχει οδηγηθεί από τον Michael Schumacher και
  3. ξεχωρίζει για την αξιοπιστία της

η τιμή της θα είναι ιδιαίτερα υψηλή. Οι εκτιμητές του οίκου RM Sotheby’s πιστεύουν πως η τιμή της F300 θα κυμανθεί από 6 ως 8 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Ο αριθμός πλαισίου της είναι #187 και η πρώτη νίκη του Schumi μαζί της ήρθε στο Grand Prix του Καναδά, με διαφορά 16 δευτερόλεπτα, από τον δεύτερο, σημειώνοντας επίσης και τον ταχύτερο γύρο. Οι επόμενες πρωτιές ήρθαν στο Γαλλικό και το Βρετανικό Grand Prix ενώ η τελευταίας της πρωτιά ήταν στο Ιταλικό Grand Prix.

Advertisement

Η Ferrari κράτησε το μονοθέσιο με το πλαίσιο #187 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1999, οπότε και πουλήθηκε ιδιωτικά (απευθείας) σε έναν πελάτη που το έχει στη συλλογή του μέχρι και σήμερα. Στην ίδια κατάσταση, χωρίς παρεμβάσεις και χωρίς αλλαγές σε σχέση με τις προδιαγραφές του 1998.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes C63 AMG του Schumacher πωλείται
Weber: Ψεύδεται η οικογένεια του Michael Schumacher
Πωλείται το μονοθέσιο της Benetton-Ford του 1993