Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία η Cadillac της Evita Peron

Ελλάδα 21:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε δημοπρασία η Cadillac της Evita Peron

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία η Cadillac της Evita Peron

ΝΕΑ

Ήταν μία από τις περιπτώσεις που η γυναίκα δεν βρέθηκε στη σκιά του ισχυρού άνδρα της. Η Eva Peron, Evita για το λαό της Αργεντινής, αποτέλεσε σύμβολο της χώρας της Λατινικής Αμερικής, από τα μέσα της δεκαετίας του ’40 και μέχρι το θάνατό της, τον Ιούλιο του 1952.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η λιμουζίνα της Cadillac, με την οποία μετακινείτο μαζί με το σύζυγό της, τον Πρόεδρο της Αργεντινής Juan Domingo Peron, πρόκειται να βγει το Σεπτέμβριο σε δημοπρασία στη Βρετανία από τον οίκο Silverstone Auctions. Η τιμή του αυτοκινήτου εκτιμάται ανάμεσα σε 200.000 και 260.000 λίρες. Η προεδρική Cadillac εκτίθετο τα τελευταια χρόνια στο Μουσείο Evita στο Μπουένος Άιρες. Όμως ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου αποφάσισε ότι έφθασε η στιγμή να τo αποχωριστεί. Με το αζημίωτο, φυσικά.

Όποιος πλειοδοτήσει θα πάρει εκτός από το αυτοκίνητο, φωτογραφίες του ζεύγους Peron μέσα σε αυτό, καθώς και ένα κόσμημα. Το τελευταίο βρέθηκε εντός της Cadillac και εικάζεται ότι προέρχεται από φόρεμα της Evita. Η γυναίκα που έγινε μιούζικαλ από τον Andrew Lloyd Webber, απεβίωσε στις 26 Ιουλίου 1952 σε ηλικία μόλις 33 ετών, μετά από μάχη με την επάρατη νόσο.

Advertisement
Advertisement