Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη: myCAR η πλατφόρμα κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας

Ελλάδα 12:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: myCAR η πλατφόρμα κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας

ΝΕΑ

Αποκάλυψη: myCAR η πλατφόρμα κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας

ΝΕΑ

Η ΑΑΔΕ μέσω του Newsauto.gr καλεί τους ιδιοκτήτες οχημάτων να αναμείνουν την έναρξη λειτουργίας της online πλατφόρμας. Και να μην μεταβαίνουν άδικα στις εφορίες…

Advertisement
Advertisement

Η νέα πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων ονομάζεται myCAR. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, θα είναι έτοιμη έως το τέλος του έτους και το λογότυπό της το δημοσιεύει αποκλειστικά το Newsauto.gr.

Για το σκοπό αυτό, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καλεί, μέσω του Νewsauto.gr, όσους θέλουν να καταθέσουν πινακίδες, να μην επισκεφτούν τις Εφορίες, αλλά να περιμένουν την έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πινακίδες κυκλοφορίας: Ερχονται τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν “πέσει” ποτέ…

Το μόνο, που θα χρειάζεται πλέον, είναι να τις αφαιρέσουν και να τις κρατήσουν σπίτι τους ενώ σε σχετική τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου στη Βουλή προβλέπονται υπέρογκα πρόστιμα που κυμαίνονται από 10.000 ευρώ έως και 30.000 ευρώ αλλά και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 3 χρόνια.

Η ΑΑΔΕ εκτιμά ότι με αυτό τον τρόπο θα σταματήσουν οι επισκέψεις στις κατά τόπους Εφορίες για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχονται σε 650.000 πράξεις ετησίως που περιλαμβάνουν ακινησίες αλλά και άρσεις ακινησιών.

Advertisement

Επιπλέον, σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην πλατφόρμα myCAR θα υπάρχει και μια πολύ εύχρηστη εφαρμογή για την πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας.

Παράλληλα στην πλατφόρμα myCAR θα περιλαμβάνονται και στοιχεία για τα αυτοκίνητα που είναι ασφαλισμένα και έχουν περάσει από ΚΤΕΟ με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί επιτέλους μια βάση δεδομένων στην οποία η ΑΑΔΕ θα μπορεί να πραγματοποιεί διασταυρώσεις και να επιβάλλει τα πρόστιμα που ορίζει η νομοθεσία για τους παραβάτες οδηγούς που κινούν χωρίς να έχουν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας, την ασφάλεια αλλά και χωρίς να τα έχουν περάσει από Τεχνικό Έλεγχο

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: Μόλις 15 ΙΧ «έκοψαν» τα ΚΤΕΟ σε 1,94 εκατ. ελέγχους

Η Νέα Υόρκη πληρώνει καλά τους… ρουφιάνους!

Advertisement

Προσοχή στα Βόρεια Προάστια – Κλέβουν καταλύτες!