Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Scala: To όνομα του νέου μικρομεσαίου της Skoda

Ελλάδα 8:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Scala: To όνομα του νέου μικρομεσαίου της Skoda

ΝΕΑ

Scala: To όνομα του νέου μικρομεσαίου της Skoda

ΝΕΑ

Η τσέχικη φίρμα αποκαλύπτει το όνομα του hatchback μικρομέσαιου της μοντέλου, με το οποίο φιλοδοξεί να χτυπήσει το VW Golf.

Advertisement
Advertisement

Ο διάδοχος του Skoda Rapid Spaceback βρίσκεται ήδη στα τελευταία στάδια εξέλιξης, παρόλο που οι αρχικές διαρροές ήταν αρκετά πρόσφατες. Όπως και να έχει, το ντεμπούτο του έχει προγραμματιστεί ήδη για τον Δεκέμβριο. Πριν λίγες ώρες, μάλιστα, οι άνθρωποι της εταιρείας αποκάλυψαν την κωδική του ονομασία η οποία θα είναι “Scala”.

Οι αναλογίες πρέπει να είναι αρκετά κοντά στο πρωτότυπο Vision RS που παρουσιάστηκε στο Παρίσι, με μήκος 4.34 m και μεταξόνιο 2.65 m. Αυτό είναι αρκετά μεγάλο, δεδομένου ότι το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0, όπως έχει ανακοινώσει η Skoda. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι προέρχεται από το μικρό VW Polo που πατά στην ίδια πλατφόρμα, παρότι κάποια εξαρτήματα μπορούν να μεταφερθούν αυτούσια, όπως καθρέφτες, ηλεκτρονικά ή κινητήρες.

skoda-scala-collage-1920x730

Advertisement
Advertisement

Η πηγή μας πιστεύει επίσης ότι το Spaceback θα έχει ένα δίδυμο SUV, διατηρώντας ταυτόχρονα το μήκος και το μεταξόνιο, αλλά προσθέτοντας ένα ψηλότερο αμάξωμα. Αυτό έχει ήδη προταθεί από το Vision X στη Γενεύη. Κοιτάζοντας πίσω είχαμε αναφέρει ότι το Vision X θα μοιραστεί μια μεγάλη έκδοση της πλατφόρμας MQB A0 με το επόμενο Rapid. Και συμπτωματικά, το μεταξόνιο του ταιριάζει απόλυτα…

Skoda-octavia-rs-might-go-hybrid-tsiro-640

Δυστυχώς, το πολύπλοκο υβριδικό σύστημα μετάδοσης που αποτελείται από κινητήρα φυσικού αερίου 1,5 TGI και ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος δεν θα ενταχθεί στην παραγωγή. Αλλά το turbo είναι συμβατό με την τεχνολογία CNG, οπότε με όλους τους γνωστούς 3κύλινδρους και 4κύλινδρους κινητήρες του VW Group με έως 150 ίππους. Ενώ ο διάδοχος του Rapid θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος, το SUV θα αργήσει περαιτέρω, φτάνοντας στο 2020. Το όνομα δεν θα είναι “Polar”, όπως διέρρευσε πριν από πολλά χρόνια, αλλά αντί αυτού θα ξεκινά με K και θα τελειώνει με Q…