Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σαμοθράκη: Κάλεσμα σε Σχολές Οδηγών με τα έξοδα πληρωμένα!

Ελλάδα 5:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σαμοθράκη: Κάλεσμα σε Σχολές Οδηγών με τα έξοδα πληρωμένα!

ΝΕΑ

Σαμοθράκη: Κάλεσμα σε Σχολές Οδηγών με τα έξοδα πληρωμένα!

ΝΕΑ

Επαγγελματίας καλεί όποιον εκπαιδευτή επιθυμεί να μεταβεί στο νησί ώστε να κάνει μαθήματα οδήγησης με πληρωμένα από εκείνον εισιτήρια, διαμονή και φαγητό.

Advertisement
Advertisement

Ένα μοναδικό τρόπο προσέλκυσης κάποιας Σχολής Οδηγών στην Σαμοθράκη επέλεξε ένας επαγγελματίας του νησιού ώστε να βοηθήσει τους συμπολίτες του να βγάλουν άδεια οδήγησης χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν μια περιουσία.

Ο λόγος για τον κ. Μαργαρίτη Κίρκο, με τον οποίο συνομίλησε το Newsauto.gr, και με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης κοινοποίησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Έβρου καλώντας τις Σχολές Οδηγών να μεταβούν στο νησί με όλα τα έξοδα πληρωμένα από εκείνον!

Advertisement
Advertisement

Ναι σωστά διαβάσατε ο κ. Κίρκος αναλαμβάνει την κάλυψη των εξόδων (εισιτήρια από και προς την Σαμοθράκη), τη διαμονή αλλά και την σίτιση για τον εκπαιδευτή κάποια Σχολής Οδηγών που θα πάει στο νησί να παραδώσει μαθήματα για την απόκτηση διπλώματος στους ενδιαφερόμενους.

Ο πολίτης της Σαμοθράκης στην ανακοίνωση – πρόσκληση που δημοσίευσε στα ΜΜΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: «Ως επαγγελματίας και άνθρωπος με μεγάλο κοινωνικό κύκλο στην τοπική κοινωνία της Σαμοθράκης, έρχομαι καθημερινά σε επαφή και επικοινωνία με πολύ κόσμο. Μέσα από αυτές τις συναναστροφές μου, έχω εντοπίσει ένα σοβαρό κενό που υπάρχει, ένα από τα πολλά…

Το κενό στο οποίο αναφέρομαι αφορά την έλλειψη κάποιας σχολής οδηγών στο νησί και επειδή αυτό σε μόνιμη βάση είναι κατά πάσα πιθανότητα αδύνατο να σταθεί και να επιβιώσει, θα μπορούσε όπως συνέβη κάποια περίοδο πριν μερικά χρόνια να έρχεται μία σχολή οδηγών στο νησί, να παραδίδει μαθήματα και οι ενδιαφερόμενοι για να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης, χωρίς το μεγάλο κόστος που απαιτούσαν οι μετακινήσεις προς και από Αλεξανδρούπολη καθώς και η διαμονή τους έπαιρναν το δίπλωμα. Αυτό έχει σταματήσει και αυτή την στιγμή υπάρχει στην Σαμοθράκη σημαντικός αριθμός ενδιαφερομένων που ναι μεν θέλουν να αποκτήσουν δίπλωμα, αλλά οι οικονομικές δυσκολίες της εποχής που επικρατούν, τους αποτρέπουν να γραφτούν σε κάποια σχολή στην Αλεξανδρούπολη με τα δυσβάσταχτα κόστη.

Advertisement

Το κράτος θέλει τους πολίτες νόμιμους και νομοταγείς, όσους συλλαμβάνει να παρανομούν τους τιμωρεί και μέχρι εδώ καλώς πράττει… Όμως κανένας κρατικός, περιφερειακός ή τοπικός φορέας δεν ενεργεί ώστε οι σχολές οδηγών που επιθυμούν να παραδώσουν μαθήματα στην Σαμοθράκη ή άλλα παρόμοια μέρη, να λαμβάνουν κάποια επιχορήγηση για να το κάνουν… Γιατί και αυτοί οι επαγγελματίες για να φύγουν από την έδρα τους επιβαρύνονται επίσης με σημαντικό κόστος. Το οποίο ειδικά τώρα που λόγω της πανδημίας, το προηγούμενο διάστημα ήταν ανενεργοί, αδυνατούν να καλύψουν.

Advertisement

Έρχομαι λοιπόν εγώ ως επαγγελματίας και μόνο με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στους συντοπίτες μου και θέλοντας την προστασία και την ασφάλεια όλων μας, να καλύψω την παντελή έλλειψη του κοινωνικού κράτους, κάνοντας την παρακάτω κοινωνική προσφορά: Όποια σχολή οδηγών από την Αλεξανδρούπολη επιθυμεί να στείλει εκπαιδευτή οδήγησης στην Σαμοθράκη για να παραδώσει μαθήματα για την απόκτηση διπλώματος στους ενδιαφερόμενους, με προσωπικά έξοδα θα καλύψω την μεταφορά του (εισιτήρια) προς και από Σαµοθράκη, την διαμονή και την σίτιση του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου στο τηλέφωνο: 6976435139.

Μαργαρίτης (Άκης) Κίρκος

Advertisement

Επαγγελματίας Σαµοθράκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σχολές Οδηγών: Ταλαιπωρία τέλος για τους νέους επιχειρηματίες
Αποκλειστικό: Έτσι θα γίνονται οι νέες αδιάβλητες εξετάσεις για δίπλωμα!
Ακριβότερο 150 ευρώ το δίπλωμα για τους ανεμβολίαστους