Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σαφή διαφοροποίηση SEAT και Skoda θέλει η VW

Ελλάδα 4:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σαφή διαφοροποίηση SEAT και Skoda θέλει η VW

ΝΕΑ

Σαφή διαφοροποίηση SEAT και Skoda θέλει η VW

ΝΕΑ

Μια πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με την ταυτότητα κάθε εταιρίας της φαίνεται πως θέλει να διαμορφώσει ο όμιλος Volkswagen ξεκινώντας με τη διαφοροποίηση της κατεύθυνσης που θα ακολουθούν οι Seat και Skoda.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η διοίκηση του γερμανικού ομίλου επιθυμεί να δώσει ένα ξεκάθαρο στίγμα σχετικά με το ύφος κάθε εταιρίας της ώστε με αυτό τον τρόπο να διαφυλάξει πως το μεγάλος εύρος της που ξεκινά από την Skoda και φθάνει μέχρι τις Porsche και Bugatti, δεν κανιβαλίζει την ταυτότητα κάθε μέλους.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής θα υπάρξει μια ακόμα πιο σαφής διαφοροποίηση μεταξύ των Seat και Skoda με την ισπανική εταιρία να εστιάζει περισσότερο σε μοντέλα με πιο ιδιαίτερο και πιο έντονο ύφος όπως αυτά της Cupra ενώ η Skoda θα διατηρήσει την λογική του value for money με πιο εμπορικό πρόσημο. Αυτό με την σειρά του δημιουργεί σενάρια τα οποία θέλουν την Seat να αποκτά πιο premium προνόμια στα υλικά και την τεχνολογία που διαθέτει ο όμιλος VW ενώ από την άλλη πλευρά είναι πιθανό η Skoda να αποσύρει κάποιες πολύ ακριβές εκδόσεις με πολύ πλούσιο εξοπλισμό.

Advertisement
Advertisement

Στόχος της VW είναι να εξασφαλίσει όσο το δυνατό μεγαλύτερη οικονομία σε μια στιγμή που η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία βλέπει τους ρυθμούς ανάπτυξης της αγοράς να περιορίζονται αλλά την ίδια να βρίσκεται σε μια φάση επενδύσεων για την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης. Έτσι μεταξύ των τρόπων εξοικονόμησης χρημάτων η Volkswagen βλέπει και την μείωση του «καπελώματος» των μοντέλων μιας εταιρίας από κάποια άλλη εντός του ομίλου.