Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Rivian R1T, ένα ηλεκτρικό pickup (video)

Ελλάδα 23:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rivian R1T, ένα ηλεκτρικό pickup (video)

ΝΕΑ

Rivian R1T, ένα ηλεκτρικό pickup (video)

ΝΕΑ

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πρεμιέρες στο επικείμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες θα αφορά ένα νέο pickup, που θα ακολουθεί την τάση των ημερών καθώς θα είναι ηλεκτρικό. Θα είναι όμως και το πρώτο δείγμα γραφής από μία νέα αυτοκινητοβιομηχανία!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Η εταιρεία λέγεται Rivian και αποτελεί έναν ακόμα από τους πολλούς, φιλόδοξους, νέους παίκτες στον δύσκολο στίβο της αυτοκίνησης.

Το πρώτο της δημιούργημα θα ονομάζεται R1T, θα είναι ένα ηλεκτρικό pickup και θα μας συστηθεί με κάθε επισημότητα στις 26 Νοεμβρίου – λίγο δηλαδή πριν ανοίξουν οι πύλες της έκθεσης στην «Πόλη των Αγγέλων».

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα έχουμε και το άκρως ενδιαφέρον, πρώτο teaser video σχετικά με το εν λόγω μοντέλο. Βέβαια παρότι θυμίζει video clip, δεν φανερώνει πολλά πέρα του γεγονότος πως θα έχει ένα ξεχωριστό «πρόσωπο» με μία φωτεινή οριζόντια μπάρα να ενώνει δύο κάθετα σετ φωτιστικών σωμάτων, ενώ στο πίσω μέρος αυτή η οριζόντια φωτεινή υπογραφή συναντάται ξανά.

rivan-r1t-teaser-d640

Δύσκολα διακρίνει κανείς κάτι περισσότερο στο video που μπορείτε να δείτε παρακάτω, ας σταθούμε λοιπόν μέχρι τότε σε όσα έχουν διαρρεύσει σχετικά με το Rivian R1T. Θα κοστίζει περίπου 50 χιλιάδες δολάρια, στη βασική έκδοση που θα περιλαμβάνει συστοιχία μπαταριών 80 kWh, που θα εξασφαλίζουν επιτάχυνση 0-100 km/h σε λιγότερα από πέντε δευτερόλεπτα και αυτονομία 320 χιλιομέτρων.

Advertisement

Φημολογείται πως θα υπάρχει και μία ακόμα έκδοση, που θα έχει αυτονομία της τάξης των 450 χιλιομέτρων, ισχύ της τάξης των 811 PS ενώ τα 0-100 θα έρχονται σε 2.8 δευτερόλεπτα! Αντίστοιχο βέβαια θα είναι και το κόστος απόκτησης, καθώς θα είναι σχεδόν διπλάσιο.

Η Rivian υπόσχεται εξαιρετική απόδοση εντός και εκτός δρόμου, ενώ το R1T καθώς και το επταθέσιο SUV που ετοιμάζει και θα ονομάσει R1S, θα λανσαριστούν στην αγορά το 2020.

Advertisement

Περισσότερα πατώντας play…