ΝΕΑ

Ρήξη με το παρελθόν για το νέο Twingo

Ελλάδα 19:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρήξη με το παρελθόν για το νέο Twingo

ΝΕΑ

Ρήξη με το παρελθόν για το νέο Twingo

ΝΕΑ

Με τα πρωτότυπα TwinRun και Twin Z η Renault «φούντωσε» τη συζήτηση σχετικά με την επόμενη, τρίτη γενιά του Twingo. Αρκετά ριζοσπαστικά στοιχεία – όπως ο τοποθετημένος πίσω κινητήρας – θα περάσουν και στο μοντέλο παραγωγής, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Στις φωτογραφίες βλέπουμε τη δημιουργία του γραφίστα Theophilus Chin, ο οποίος βασίστηκε στο sport TwinRun.

Advertisement
Advertisement

Η ιστοσελίδα L’Argus αναφέρει ότι το νέο αυτοκίνητο πόλης της Renault θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά ως πεντάθυρο, αυξάνοντας τα επίπεδα πρακτικότητάς του. Παράλληλα υποστηρίζει ότι οι κινητήρες diesel θα εγκαταλειφθούν για χάρη της ηλεκτρικής έκδοσης του νέου Twingo. Βασίζεται στην τεχνολογία που γνωρίσαμε στο πρωτότυπο Twin Z, με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 68 PS και μπαταρίες ιόντων λιθίου (τοποθετημένες κάτω από το πάτωμα) οι οποίες εξασφαλίζουν μέγιστη αυτονομία 160 km.

Οι συμβατικές εκδόσεις του νέου αυτοκινήτου πόλης της Renault θα εξοπλίζονται με τους κινητήρες βενζίνης, τον 3κύλινδρο turbo 0.9 με 90 PS, τον ατμοσφαιρικό 1.2 απόδοσης 75 PS και τον νέο turbo των 1,2 lt. (απόδοσης 120 PS) σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων EDC για την έκδοση GT (η τελική του ταχύτητα θα ξεπερνά τα 200 km/h).

Το νέο Twingo θα έχει μήκος κοντά στα 3,7 m και κοινή πλατφόρμα με το επόμενο 4θέσιο smart  (στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας του Ομίλου Renault-Nissan με τη Daimler). Τα σχέδια προβλέπουν και την παραγωγή διθέσιου Twingo, με μήκος κάτω από 3 m, παράλληλα με το νέο smart fortwo.

Advertisement
Advertisement

Το λανσάρισμα του νέου Twingo αναμένεται να γίνει την άνοιξη του 2014.[nggallery id=2739]