Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρετρό έκπληξη από την Abarth

Ελλάδα 20:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρετρό έκπληξη από την Abarth

ΝΕΑ

Ρετρό έκπληξη από την Abarth

ΝΕΑ

Για τα 75 γενέθλιά της η Abarth παρουσίασε ένα ρετρό σπορ μοντέλο βασισμένο στην Alfa Romeo 4C.

Advertisement
Advertisement

Μια από τις πιο ιστορικές μάρκες της Ιταλίας, φέτος γιορτάζει τα 75 χρόνια από την ίδρυσή της. Η Abarth έχει συνδυάσει το όνομά της με τους αγώνες, τις επιδόσεις και την αυθεντικότητα δημιουργώντας μοντέλα με έντονο σπορ χαρακτήρα και προσωπικότητα.

Για το ιδιαίτερο αυτό ορόσημο των 75 χρόνων η Abarth αποφάσισε να δημιουργήσει ένα καινούριο αυτοκίνητο εμπνευσμένο από τη δεκαετία του 1960. Το Abarth Classiche 1300 OT είναι βασισμένο στην Alfa Romeo 4C, ωστόσο το μοντέλο που ονειρεύτηκαν να αναβιώσουν οι Ιταλοί ήταν το Fiat Abarth OT 1300 του 1965 με πλούσια αγωνιστική παρουσία εκείνη την εποχή.

Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στο τμήμα Stellantis Heritage όχι σε κανονικό μέγεθος, αλλά σε 1:3 διαστάσεις, μαζί φυσικά με τις ψηφιακές εικόνες. Ξεκινώντας από το αμάξωμα, η Abarth έχει χρησιμοποιήσει ανθρακονήματα παντού όπως ακριβώς είχε γίνει με το αυθεντικό OT 1300.

Advertisement
Advertisement

Στο εμπρός μέρος οι τέσσερις προβολείς είναι ανά δύο τοποθετημένοι σε κάθε φτερό, ενώ στο πίσω μέρος της οροφής υπάρχει εισαγωγή αέρα. Η εξάτμιση είναι κεντρικά τοποθετημένη πίσω και το κάλυμμα στο υποτιθέμενο πίσω παρμπρίζ θυμίζει παλιές Ferrari.

Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του Abarth Classiche ΟΤ 1300 αναμένεται να έχει έντονες ομοιότητες τεχνικά με την 4C. Ο κινητήρας θα είναι ο τετρακύλινδρος 1.75 λίτρων με απόδοση 240 ίππους σε ένα αυτοκίνητο με βάρος κοντά στον ένα τόνο. Μόλις πέντε μοντέλα θα κατασκευαστούν και από ότι έχετε καταλάβει ήδη έχουν γίνει ανάρπαστα χωρίς καν να έχει ανακοινωθεί η τιμή τους.