Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η κούκλα restomod Porsche 911k της Tuthill (+video)

Ελλάδα 7:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η κούκλα restomod Porsche 911k της Tuthill (+video)

ΝΕΑ

Η κούκλα restomod Porsche 911k της Tuthill (+video)

ΝΕΑ

Ένα νέο Restomod για την 911 έρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία. Η 911K από την Tuthill Porsche φαίνεται διακριτική, αλλά τα χαρακτηριστικά της ξεπερνούν πολλούς από τους ανταγωνιστές της.

Advertisement
Advertisement

Ζυγίζει μόλις 850 κιλά και… στροφάρει ως τις 11.000 σ.α.λ.

Αν πιστέψατε ότι το κύμα μετατροπών/restomod  για την Porsche 911 θα έσβηνε σταδιακά, η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι κάνατε λάθος.

Αντίθετα, τα μοντέλα και οι κατασκευαστές αυξάνονται, κάτι που σημαίνει ότι η αγορά είναι ανοιχτή και οι πελάτες κάνουν ουρές διαθέτοντας περισσότερα από αρκετά χρήματα για να αποκτήσουν κάτι τόσο ιδιαίτερο και μοναδικό όσο μία αναπαλαιομένη και βελτιωμένη Porsche.

Advertisement
Advertisement

Στην Tuthill Porsche το ξέρουν αυτό καλά: Η εταιρεία από το Wardington στην αγγλική κομητεία Oxfordshire φροντίζει για πολύ καιρό την αποκατάσταση και τη συντήρηση κλασικών μοντέλων Porsche και έχει ήδη μετατρέψει αρκετές 911 για αγώνες. Τώρα οι Βρετανοί μπαίνουν στην αγορά των Restomod.

Με την 911K, η Tuthill παρουσιάζει για πρώτη φορά μια εντελώς νέα Porsche με πολύ χαμηλό βάρος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το αμάξωμα αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από ανθρακονήματα: Ποδιές και φτερά μπροστά και πίσω, εμπρός και πίσω καπό, πόρτες, οροφή είναι όλα κατασκευασμένα από το ελαφρύ υλικό. Ακόμη και οι δίσκοι των φρένων είναι φτιαγμένοι από ελαφρά κράματα μετάλλων. Το αποτέλεσμα είναι μία κατασκευή, που φτάνει στα 850 κιλά.

Advertisement

Στο εσωτερικό, η χρήση ανθρακονήματος συνεχίζεται. Όχι μόνο τα μπροστινά καθίσματα, αλλά και η υποδομή του πίσω αποθηκευτικού χώρου είναι κατασκευασμένα από carbon. Στο πίσω μέρος, δεν υπάρχουν άλλα καθίσματα. Αντίθετα, ένα τμήμα τιτανίου εξασφαλίζει ασφάλεια. Ο Tuthill χρησιμοποιεί επίσης ανθρακόνημα για το ταμπλό το τιμόνι, τον υδραυλικό μοχλό χειρόφρενου και τα πάνελ των θυρών. Οι Βρετανοί χρησιμοποιούν τιτάνιο για το πόμολο ταχυτήτων, ενώ δέρμα και «Ultra Fabric» για τα καλύμματα των καθισμάτων.

Advertisement

Τετραβάλβιδος boxer με υψηλές στροφές

Ο κινητήρας στην 911K συμβάλλει στην οδηγική απόλαυση τουλάχιστον όσο και το χαμηλό βάρος. Για το Restomod 911 του, ο Tuthill κατασκευάζει ένα αερόψυκτο εξακύλινδρο boxer, κυβισμού 3,1 λίτρων και τεχνολογίας τεσσάρων βαλβίδων, με όριο τις 11.000 σ.α.λ. Δυστυχώς, οι Βρετανοί δεν αναφέρουν δεδομένα δύναμης και ροπής. Αυτό που είναι ξεκάθαρο, ωστόσο, είναι ότι ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα ολοκαίνουργιο σύστημα ψύξης, μια ειδική δεξαμενή λαδιού, τροποποιημένες καλωδιώσεις και ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων κατασκευασμένο σε μεγάλο βαθμό από μαγνήσιο.

Advertisement

Αυτή τη στιγμή, ο Tuthill κρατά μυστική την τιμή και πόσα παραδείγματα της 911K θα κατασκευαστούν. Ο ειδικός της Porsche αποκαλύπτει μόνο ότι το αυτοκίνητο που κατασκεύασε πρώτο και παρουσιάζει, είναι βαμμένο με ψύγματα χρυσού.

ΔΙΑΒΑΣΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Porsche 911 GT3 RS ετοιμάζεται για ρεκόρ (+video)
Διαρροή για τη νέα Porsche 911 GT3 RS
Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή restomod Porsche 911