Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή restomod Porsche 911

Ελλάδα 7:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή restomod Porsche 911

ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή restomod Porsche 911

ΝΕΑ

Η Autoart έχει την ευθύνη της ελαφρωμένης καίρια 911 (993) στην οποία έχουν χρησιμοποιηθεί σύγχρονα εξαρτήματα από νεότερες Porsche και οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές.

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία δημιουργία από τον Paul Stephens της Autoart, παίρνει τη Porsche 911 με τον κωδικό γενιάς 993 και τη μετατρέπει σε 993R.

Ο Paul Stephens της Autoart ξεκίνησε να φτιάξει ένα αυτοκίνητο με βελτιώσεις σε κάθε τομέα του, για την κατασκευή του οποίου χρειάστηκαν 5 χρόνια προκειμένου να την ολοκληρώσει. Η αλήθεια είναι πως μεσολάβησε και η περίοδος των δύο ετών της πανδημίας, μέσα στην οποία τα πράγματα δεν «ρόλαραν» όπως θα έπρεπε αλλά εν τέλει, το αποτέλεσμα που προέκυψε είναι αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό. Η 993R είναι ελαφρύτερη και πιο ικανή από την αυθεντική, καθώς η μεγάλη αλλαγή έχει να κάνει με τον κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche 911 993R διαθέτει έναν 6κύλινδρο boxer κινητήρα με αυξημένη χωρητικότητα στα 3,8 λίτρα (από 3,6) και μέγιστη απόδοση ισχύος 330 ίππων, που συνιστά αύξηση 58 ίππων σε σχέση με την εργοστασιακή μορφή του συνόλου. Επιπρόσθετα, η έκδοση που προτείνει ο Paul Stephens, φτάνει στους 360 ίππους με κόφτη στις 8.500 σ.α.λ. (από τις 7.400 σ.α.λ. της εργοστασιακής). Ο κινητήρας συνδυάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων, το οποίο διαθέτει ελαφρωμένο συμπλέκτη και σφόνδυλο.

Πέραν όλων των άλλων, οι επεμβάσεις στον κινητήρα περιλαμβάνουν στροφαλοφόρο άξονα και ρουλεμάν από 997 GT3, πιστόνια από 993 έμβολα και αντλία λαδιού από 997 GT3. Οι εκκεντροφόροι έχουν και αυτοί την υπογραφή του Paul Stephens, οι οποίοι συνεργάζονται άψογα με τις ρυθμίσεις που προτείνει η Porsche Motorsport για τις αγωνιστικές εκδόσεις της 993. Ο Paul Stephens έκανε και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις στην τροφοδοσία προκειμένου το σύνολο να λειτουργήσει ιδανικά.

Advertisement

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρίσκουμε ένα ενσωματωμένο roll cage, καθίσματα της Recaro με σκελετό από ανθρακόνημα και περιορισμό του περιττού βάρους. Αυτό σημαίνει πως από το αυτοκίνητο έχουν αφαιρεθεί όλα τα μη απαραίτητα ηλεκτρονικά που «αυξάνουν το βάρος και περιορίζουν την εμπλοκή του οδηγού», συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών παραθύρων, του ηχοσυστήματος και του κλιματισμού. Για τον ίδιο λόγο έχουν επίσης αφαιρεθεί το ντουλαπάκι στην πλευρά του συνοδηγού, οι χειρολαβές των θυρών και η κεντρική κονσόλα.

Advertisement

Η 993R στη ζυγαριά δείχνει 1.200 κιλά και αποτελεί την καλύτερη έκφραση της θεωρίας «less is more» που αφορά στο βάρος των σπορ αυτοκινήτων. Η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι συγκλονιστική, βάζοντας το μοντέλο της Autoart «απέναντι» από την πιο σύγχρονη 997 GT3, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει και την αίσθηση της αυξημένης ευελιξίας στα χέρια του οδηγού της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Porsche εξελίσσει νέο ηλεκτροκινητήρα. Για… ποδήλατα!
Γιατί ο Νόβακ Τζόκοβιτς σπρώχνει μία Porsche; (+video)
H Alexandra Daddario εξηγεί τι σημαίνει Porsche Taycan (+video)