Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault Kiger: Αυτό είναι το νέο μικρό γαλλικό SUV

Ελλάδα 20:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Renault Kiger: Αυτό είναι το νέο μικρό γαλλικό SUV

ΝΕΑ

Renault Kiger: Αυτό είναι το νέο μικρό γαλλικό SUV

ΝΕΑ

Με μήκος μικρότερο των τεσσάρων μέτρων, αυξημένη απόσταση από το έδαφος, πολλές επιλογές εξατομίκευσης και δυναμικό design, το νέο Kiger είναι καθόλα έτοιμο να διατεθεί στην αγορά της Ινδίας.

Advertisement
Advertisement

Στην πλήρη αποκάλυψη του νέου compact SUV της, που προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά της Ινδίας, Kiger, προχώρησε η Renault, διευρύνοντας την γκάμα των Sporty Utility Vehicles για τη χώρα της Νότιας Ασίας.

Το μοντέλο διακρίνεται για τις compact διαστάσεις του, έχοντας μήκος 3,991 μ. και απέχει 205 mm από το έδαφος, ενώ ζυγίζει μόλις 1.012 κιλά. Σχεδιαστικά, το Kiger υιοθετεί ένα μοντέρνο και σπορτίφ λουκ, το οποίο διαμορφώνεται μέσω της κυψελοειδής μάσκας σε μοτίβο 3D και με χρωμιωμένες λεπτομέρειες.

Τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω είναι τεχνολογίας LED, με τα δεύτερα να φέρουν το σχήμα εκείνων του Captur. Τόσο στο καπό όσο και στα πλευρά δεσπόζουν δυναμικές γραμμές και πληθώρα ακμών, ενώ… όμορφη πινελιά συνιστούν οι 16άρες ζάντες με φινίρισμα σε black-diamond. Η χρωματική παλέτα απαρτίζεται από 6 ενδιαφέροντα χρώματα, ενώ παρέχεται η δυνατότητα εξατομίκευσης, με χρώματα διπλού τόνου.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό δεσπόζει μια κεντρική οθόνη των 8 ιντσών, ενώ ο πίνακας οργάνων (TFT) έχει διάμετρο 7.0”. Περί χωρητικότητας ο λόγος, κάτω από τον χώρο αποσκευών κρύβονται 405 λίτρα, ενώ με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, το νούμερο εκτοξεύεται στα 879 λτ.

Το Kiger υιοθετεί την ίδια αρχιτεκτονική με το Triber minivan (σ.σ. επίσης στην Ινδία). Κάτω από το καπό συναντάται ένας 3κύλινδρος 1.000άρης τουρμπο βενζινοκινητήρας των 100 ίππων και των 160 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 5τάχυτου μηχανικού κιβωτίου και προαιρετικά μέσω ενός CVT (αυτόματο).

Advertisement

Διαθέσιμος είναι και ένας 1.000αρης των 72 ps και των 96 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με 5τάχυτο μηχανικό ή αυτόματο τύπου Easy-R.

Σημειώνεται πως ενσωματώνονται τρία προφίλ οδήγησης, Normal, Eco και Sport, με το τελευταίο να υπόσχεται ταχύτερες αλλαγές σχέσεων και απογείωση της οδηγικής απόλαυσης.

Advertisement

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Επίσημο: To Renault 5 επιστρέφει ως ηλεκτρικό

Με τρία νέα Dacia η προϊοντική επίθεση της budget εταιρείας του Ομίλου Renault

Από το 2024 το νέο Lada