Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault: Ελέγξτε το σπίτι από το αυτοκίνητό σας (+video)

Ελλάδα 23:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault: Ελέγξτε το σπίτι από το αυτοκίνητό σας (+video)

ΝΕΑ

Renault: Ελέγξτε το σπίτι από το αυτοκίνητό σας (+video)

ΝΕΑ

Η Renault κάνει μια σπάνια εμφάνιση στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Έκθεση Τεχνολογίας Consumer Electronics Show για να λανσάρει μία νέα εφαρμογή, που συνδέει το αυτοκίνητό σας με το σπίτι σας.

Advertisement
Advertisement

 

Η εφαρμογή, η οποία συνδέει οδηγό αυτοκίνητο και οικία, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Otodo και χαρακτηριστικό την «νέα λύση συνδεσιμότητας». Επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν το σπίτι τους από το σύστημα ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου τους. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να αυτοματοποιούν καθημερινές εργασίες «κατεβάζοντας» μια εφαρμογή smartphone και στη συνέχεια επιλέγουν τις συσκευές που θέλουν να ελέγξουν σε ορισμένα σενάρια.

Advertisement
Advertisement

Για παράδειγμα, η Renault λέει ότι οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν το σενάριο: «Φεύγω από το σπίτι» το οποίο θα σβήνει τα φώτα, θα κλείνει τις κουρτίνες και θα χαμηλώνει την θέρμανση όταν είστε μακριά. Φυσικά μπορεί να συμβεί και το αντίθετο καθώς οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν το σενάριο: «Φτάνοντας στο σπίτι», το οποίο ανοίγει την πόρτα του γκαράζ, ανάβει τα φώτα ή άλλες συσκευές.

Τα σενάρια προσαρμόζονται εύκολα και μπορούν να ενεργοποιηθούν με βάση την απόσταση μεταξύ του σπιτιού και της θέσης του οχήματός σας. Ως αποτέλεσμα, θα μπορούσατε να ρυθμίσετε το σύστημα να ανοίγει την θέρμανση όταν φεύγετε από τη δουλειά, ώστε το σπίτι σας να είναι άνετο την στιγμή που φτάνετε.

Advertisement

Μετά την αρχική ρύθμιση, η διαδικασία είναι σχεδόν απρόσκοπτη. Ωστόσο, οι χρήστες θα πρέπει να επιλέξουν το μήνυμα «OK» στο σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας για να ενεργοποιήσουν ένα σενάριο. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη αργότερα φέτος και θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα μοντέλα της Renault που διαθέτουν το νέο σύστημα ψυχαγωγίας Easy Link. Μεταξύ των υποστηριζόμενων οχημάτων είναι τα νέα Clio, Captur και Zoe.

 

Advertisement