Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault Arkana σε έκδοση RS;

Ελλάδα 20:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Arkana σε έκδοση RS;

ΝΕΑ

Renault Arkana σε έκδοση RS;

ΝΕΑ

Από το μικρότερο Captur έως το Kadjar και στη μέση το Koleos, η Renault καλύπτει όλα τα κύρια τμήματα των οχημάτων ελεύθερου χρόνου. Πουλά επίσης το Kwid στην Ασία, το Kaptur στη Ρωσία και ένα Dacia Duster που έχει αναδιαμορφωθεί σε διαφορετικές αγορές παρακαλώ…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Από το επόμενο έτος, θα αξιοποιήσουν ακόμη ένα τμήμα της αγοράς με το Arkana, ένα crossover που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας το 2018. Το Arkana δεν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, αλλά θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στη Ρωσία από το επόμενο έτος και θα διατεθεί στην Ασία όπως επίσης και σε άλλες επιλεγμένες αγορές.

Το Arkana αποτελεί σήμερα πρωτότυπο, αν και η τελική έκδοση αναμένεται να κάνει πρεμιέρα με το ίδιο στυλ, έστω με λίγες μικρές ανεπαίσθητες αλλαγές. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα προσφέρει σίγουρα ένα σπορ παράγωγο του coupe crossover, αλλά ο Kleber Silva έχει προχωρήσει τη σκέψη του διαμορφώνοντας μια σχετική οπτική απόδοση, με μερικά από τα στοιχεία που προέρχονται από το τελευταίο Renault Megane RS, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικά τοποθετημένης απόληξης όπως και του παρόμοιου σχήματος του διαχύτη.

Advertisement
Advertisement

Αν έφτανε στη γραμμή συναρμολόγησης, πιθανότατα θα τροφοδοτούνταν από τον υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,8 λίτρων της Renault που μοιράζεται τόσο το hot hatch της φίρμας, όσο και η σύγχρονη Alpine A110. Στην πραγματικότητα, όμως, το Arkana θα πωληθεί με μια ποικιλία βενζινοκινητήρων και (πιθανώς) κινητήρων ντίζελ που δεν εξελίχθηκαν από την Renault Sport.

Renault-arkana-rs-rendering-tsiro-640