Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ρεκόρ σημειώνουν οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Ελλάδα 2:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρεκόρ σημειώνουν οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Mobility

Ρεκόρ σημειώνουν οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Mobility

Οι αιτήσεις για επιδότηση αγγίζουν τις ταξινομήσεις της τελευταίας 4ετίας – Πρωταθλήτρια η Peugeot μεγάλη έκπληξη η Tesla.

Advertisement
Advertisement

Όσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν πουληθεί στην Ελλάδα τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχουν αιτηθεί για επιδότηση μέσα σε ένα μήνα γεγονός που σημαίνει ότι οι Έλληνες καταναλωτές έχουν «αγκαλιάσει» την ηλεκτροκίνηση και σύντομα θα κυκλοφορούν πολύ περισσότερα καθαρά οχήματα στη χώρα μας.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου είχαν κατατεθεί 470 αιτήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα τη στιγμή που τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχουν πουληθεί μόλις 522 ηλεκτρικά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

H Peugeot όπως φαίνεται έχει πετύχει και διατηρεί την πρώτη θέση στις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων με ποσοστό που ξεπερνά το 25% επιβεβαιώνοντας ότι τα μοντέλα της αποτελούν την ιδανική λύση στην εποχή του εξηλεκτρισμού της αγοράς αυτοκινήτων.

«Πρωταθλητής» βέβαια είναι το Peugeot e-208 το οποίο αποτελεί την πρώτη επιλογή για τους φίλους της ηλεκτροκίνησης οι οποίοι αναζητούν το ιδανικό όχημα για τις προσωπικές μετακινήσεις ή επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Η αυτονομία, η οικονομία, η αξιοπιστία και οι επιδόσεις, σε συνδυασμό με την μοναδική εξωτερική εμφάνιση του νέου Peugeot 208 αποτελούν τα εχέγγυα της επιτυχίας του γαλλικού μοντέλου και στην αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση. Είναι δε, οι σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους το Peugeot 208 απέκτησε τον πολυπόθητο τίτλο του Ευρωπαϊκού αυτοκίνητου της χρονιάς 2020.

Advertisement

Επίσης σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της πρωτιάς έχει διαδραματίσει και το γεγονός πως η Peugeot διαθέτει στην Ελλάδα 55 σημεία φόρτισης για όλους τους πελάτες της και το ηλεκτρικό μοντέλο είναι διαθέσιμο για test-drive σε όλο το δίκτυο επίσημων διανομέων της γαλλικής μάρκας πανελλαδικά.

Advertisement

Έκπληξη από την Tesla

Πέραν της Peugeot που πραγματικά έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχο του παιχνιδιού η πρωτοεμφανιζόμενη στην ελληνική αγορά Tesla έχει καταφέρει επίσης να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική κούρσα μέσα σε ένα μήνα παρουσίας στη χώρα μας. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr το 15% των αιτήσεων επιδότησης για απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου αφορούν στην Tesla με αποτέλεσμα όπως φαίνεται να έχει δεχθεί περίπου 70 παραγγελίες των γνωστών Model 3.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ για δασμούς και Τέλη Κυκλοφορίας 2021

Πόσο θα πωλούνται οι εύκολες πινακίδες κυκλοφορίας

Επιβεβαίωση Newsauto για άρση παρακράτησης κυριότητας και e-μεταβιβάσεις!