Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρεκόρ Γκίνες για τη Jaguar E-Pace (video)

Ελλάδα 0:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρεκόρ Γκίνες για τη Jaguar E-Pace (video)

ΝΕΑ

Ρεκόρ Γκίνες για τη Jaguar E-Pace (video)

ΝΕΑ

Αυτή κι αν ήταν πρεμιέρα! Στην παγκόσμια παρουσίασή της, η ολοκαίνουρια Jaguar E-Pace μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες καθώς πέτυχε νέο ρεκόρ για barrel roll jump οχήματος παραγωγής!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Το compact SUV της βρετανικής μάρκας έκανε άλμα 15.3 μέτρων στο οποίο μιμούμενο χαρακτηριστική μανούβρα αεροσκαφών, έκανε περιστροφή 270 μοιρών γύρω από τον άξονά του! Ένα δύσκολο εγχείρημα που χρειάστηκε μήνες προετοιμασίας.

Πίσω από το τιμόνι ήταν για μία ακόμα φορά ο stunt driver Terry Grant, παλιός γνώριμος του ελληνικού κοινού. Άλλωστε στο πλαίσιο του Gymkhana Grid European Gauntlet, που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο στον Μαραθώνα, μας είχε προετοιμάσει για ένα εγχείρημα που θα μας συναρπάσει. Τελικά είχε δίκιο.

Advertisement
Advertisement

Αυτό ήταν το 22ο κατά σειρά ρεκόρ Γκίνες που πετυχαίνει και σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά. Χρειάστηκε 160 μέτρα για να αναπτύξει την ιδανική ταχύτητα ανεβαίνοντας στη ράμπα και ενώ βρισκόταν στον αέρα, δέχθηκε πλευρικές πιέσεις της τάξης των 5.5 G!

Για να υπάρχει αρκετός… χώρος για να πραγματοποιηθεί αυτό το παράτολμο άλμα, η επίσημη παρουσίαση της E-Pace πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο ExCel του Λονδίνου. Δείτε το άλμα ρεκόρ, στο video που ακολουθεί…

Advertisement

Διαβάστε τα πάντα για το τρίτο μέλος της οικογένειας SUV της Jaguar πατώντας εδώ.

Δείτε εδώ το εντυπωσιακό Launch Film της E-Pace.

Advertisement

Πατώντας εδώ, μπορείτε να έρθετε κι εσείς μαζί μας σε μία βόλτα με πολλές… σβούρες, όπου ο Terry Grant μας ξεδίπλωνε μέρος του ταλέντου του.