Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η Jaguar E-Pace!

Ελλάδα 14:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η Jaguar E-Pace!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η Jaguar E-Pace!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το τρίτο SUV στην ιστορία της Jaguar μετά την F-Pace και την ηλεκτρική I-Pace, είναι γεγονός. Η E-Pace αποκαλύφθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια, στο πλαίσιο εκδήλωσης που είχε ως κερασάκι στην τούρτα την επιτυχημένη προσπάθεια επίτευξης του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες για Barrel Roll Jump!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanAuto, ps@newsauto.gr)

Παρακολουθήσατε live στο NewsAuto την εκδήλωση που έλαβε χώρα στο εκθεσιακό κέντρο ExCel στο Λονδίνο και που σίγουρα εντυπωσίασε και τον πιο απαιτητικό θεατή. Τόσο με το εγχείρημα του γνωστού μας stunt man, Terry Grant (διαβάστε πατώντας εδώ αποκλειστική συνέντευξή του στο NewsAuto), το πάρτι που ακολούθησε με την Raye τον DJ Pete Tong και τη Haritage Orchestra και φυσικά, την αποκάλυψη του βρετανικού compact SUV.

Η 5θυρη E-Pace υιοθετεί το σχεδιαστικό DNA της μεγαλύτερης σε διαστάσεις F-Pace, χωρίς όμως συμβιβασμούς σε χώρους (577 lt χώρος αποσκευών). Συμβιβασμοί δεν υπάρχουν ούτε στη… γοητεία αφού η κουπέ εμφάνιση συνάδει με την σπορ συμπεριφορά στο δρόμο, βασικό χαρακτηριστικό όλων των μοντέλων της εμβληματικής μάρκας. Και εκεί, μοιάζει στην F-Type – άλλωστε και εμφανισιακά ίσως θα λέγαμε πως συναντάμε μία ψηλότερη εκδοχή του μοντέλου αυτού. Η μυώδης σιλουέτα και η χαρακτηριστική γρίλια εμπρός συνηγορούν σε αυτό.

Advertisement
Advertisement

Η E-Pace εφοδιάζεται που πατάει στην ίδια πλατφόρμα με τα «συγγενικά» Evoque και Land Rover Discovery Sport, διαθέτει πληθώρα τεχνολογικών λύσεων και θα προσφέρεται τόσο με κίνηση στον εμπρός άξονα όσο και με τετρακίνηση – συγκεκριμένα το νέο Active Driveline all-wheel system που κάνει την πρώτη του εμφάνιση!

Jaguar-E-Pace-official-f640

Στο μέτωπο των κινητήρων θα εφοδιάζεται με πέντε 4κύλινδρες μονάδες της «οικογένειας» Ingenium, όλες φτιαγμένες από αλουμίνιο, σχεδιασμένες και κατασκευασμένες στην Αγγλία. Τρεις είναι diesel και δύο βενζίνης. Η κορυφαία επιλογή, η R-Dynamic, προσφέρει 300 PS κάνει τα 0-100 σε 6.4 δευτερόλεπτα ενώ η… πιο απλή έκδοση, βγάζει «μόλις» 249 PS. Οι πετρελαιοκινητήρες είναι όλοι δίλιτροι και προσφέρουν 150, 180 και 240 PS.

Advertisement

Jaguar-E-Pace-official-b640

Ένας τομέας στον οποίο δίνει εξ αρχής έμφαση η Jaguar είναι αυτός της συνδεσιμότητας, υπάρχουν λοιπόν χώροι για να βάλετε το smartphone ή το tablet σας, 5 θύρες USB, HDMIU/MHL Port, χώρος για κάρτα sim για να μετατραπεί η E-Pace σε 4G hotspot που μπορεί να υποστηρίξει έως 8 συσκευές. Εφοδιάζεται με το σύστημα infotainment InControl Touch Pro το οποίο μπορείτε να χειριστείτε από την μεγάλη οθόνη 10 ιντσών που δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα.

Advertisement

Jaguar-E-Pace-official-d640

H δημιουργία ενός compact SUV αποτελούσε μονόδρομο για τη Jaguar μετά την επιτυχία της F-Pace που πούλησε περισσότερα από 80.000 κομμάτια πέρυσι, αριθμός που φτάνει σχεδόν στο 50% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας! Η τιμή απόκτησής της στην Αγγλία έχει ως εφαλτήριο τις 28.500 λίρες.

Jaguar-E-Pace-official-c640

Advertisement