Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πτωτικά αλλά… πάνω από 6 δισ. δολάρια τα κέρδη της Toyota!

Ελλάδα 1:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πτωτικά αλλά… πάνω από 6 δισ. δολάρια τα κέρδη της Toyota!

ΝΕΑ

Πτωτικά αλλά… πάνω από 6 δισ. δολάρια τα κέρδη της Toyota!

ΝΕΑ

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε ότι στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής της χρήσης πούλησε συνολικά 4,37 εκατ. οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Πτώση 45,3% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Toyota κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής της χρήσης, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ωστόσο φέτος θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι την συγκεκριμένη περίοδο του 2020 οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο βρέθηκαν αντιμέτωπες με την πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας για το διάστημα 1η Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου για το τρέχον οικονομικό έτος, ανήλθαν σε 629,36 τρισ. γιεν (6,084 δισ. δολάρια δολάρια), σε σύγκριση με τα κέρδη ύψους 1,15 τρισ.γιεν (11,11 δισ. δολάρια) κατά το α΄ εξάμηνο της προηγούμενης χρήσης.

Advertisement
Advertisement

Η επίδοση της εταιρείας επιβαρύνθηκε πολύ το 1ο τρίμηνο, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού ανάγκασε την Toyota να κλείσει τα εργοστάσιά της για αρκετές εβδομάδες εξαιτίας των προβλημάτων στην παραγωγή και της πτώσης των παγκόσμιων πωλήσεων.

Κατά το α΄ εξάμηνο της οικονομικής της χρήσης, είχε έσοδα 11,38 τρισ. γιεν, καταγράφοντας πτώση 25,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης, ενώ τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 62,8% στα 519,98 τρισ. γιεν.

Την πλήρη ετήσια οικονομική χρήση, η οποία θα κλείσει στις 31 Μαρτίου του 2021, η Toyota αναμένει να την ολοκληρώσει με πτώση 30,3% στα καθαρά κέρδη και υποχώρηση 12,9% των πωλήσεων.

Advertisement

Η εταιρεία ανέφερε ότι στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής της χρήσης πούλησε συνολικά 4,37 εκατ. οχήματα όλων των εμπορικών σημάτων της, σε σύγκριση με τα 5,45 εκατ. κατά το α΄ εξάμηνο ένα χρόνο νωρίτερα.

Μόνο στη Βόρεια Αμερική, την κύρια αγορά της, η Toyota πούλησε 930.000 μονάδες, 35,7% χαμηλότερα από το α΄ εξάμηνο της προηγούμενης χρήσης.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Επιβεβαίωση Newsauto! Ιδού το νομοσχέδιο για την Μικροκινητικότητα

Ξεκινά η καταβολή των επιδοτήσεων στα ηλεκτρικά οχήματα!

Advertisement

O Johnson το ανακοίνωσε! Τέλος τα ΙΧ βενζίνης και diesel το 2030