Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πτώση των πωλήσεων στην Ευρώπη λόγω WLTP και Brexit

Ελλάδα 0:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πτώση των πωλήσεων στην Ευρώπη λόγω WLTP και Brexit

ΝΕΑ

Πτώση των πωλήσεων στην Ευρώπη λόγω WLTP και Brexit

ΝΕΑ

Η χρονοβόρα πιστοποίηση με βάση τις νέες μετρήσεις ρύπων αλλά και η αναστάτωση των εμπορικών συναλλαγών λόγω του Brexit οδήγησε στην μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Δυτική Ευρώπη κατά 8,5% τον ΔεκέμβριοΤου ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η καθυστερήσεις στις γραμμές παραγωγής αρκετών εταιριών λόγω των κωλυμάτων που προέκυπταν κατά την πιστοποίηση των εκπομπών ρύπων σύμφωνα με τον κύκλο WLTP αλλά και η ανησυχία που έχει προκληθεί στην αγορά εν όψει Brexit ήταν οι δύο κυριότεροι λόγοι για την πτώση της αγοράς αυτοκινήτου στην Δυτική Ευρώπη το 2018.

Το αρνητικό πρόσημο επισφραγίστηκε τον Δεκέμβριο με τις πωλήσεις να παρουσιάζουν μείωση της τάξης του 8,5% σε σχέση με το 2017. Συγκεκριμένα οι ταξινομήσεις έφθασαν τα 942.340 οχήματα έναντι του 1.03 εκατομμυρίου της προηγούμενης χρονιάς. Η μεγαλύτερη μείωση μεταξύ των ευρωπαϊκών αγορών σημειώθηκε στη Γαλλία φθάνοντας το 15% με τους αναλυτές να βλέπουν πίσω από αυτή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων. Πάντως η πτωτική τάση δεν ήταν κάτι κοινό σε όλες τις επιμέρους αγορές καθώς για παράδειγμα στην Ιταλία σημειώθηκε άνοδος 2%.

Πάντως οι προβλέψεις για το 2019 μιλούν για αντιστροφή αυτού του κλίματος και για αύξηση των πωλήσεων της τάξης του 0,8%. Αυτό βέβαια προϋποθέτει την συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Ευρωπαϊκών Εταίρων σχετικά με την απομάκρυνση της Μ.Βρετανίας από την Ε.Ε.

Advertisement
Advertisement

Car sales 2 web45654harpi640