Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πτώση για το ιπτάμενο Aeromobil

Ελλάδα 0:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πτώση για το ιπτάμενο Aeromobil

ΝΕΑ

Πτώση για το ιπτάμενο Aeromobil

ΝΕΑ

Αν εξετάζετε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε κάποια στιγμή ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο, μάλλον θα χρειαστεί να το ξανασκεφτείτε.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Η ιδέα του ιπτάμενου αυτοκινήτου ενθουσιάζει εδώ και πολλές δεκαετίες ως το ιδανικό μέσο που θα κινείται σε χρόνο «dt» μειώνοντας το χρόνο μιας διαδρομής… κόβωντας μέσω εναέριας οδού! Κατά καιρούς έχουν υπάρξει διάφορα project που έχουν υλοποιηθεί αναζητώντας υποψήφιους πελάτες. Ένα από αυτά είναι και το Aeromobil από την Σλοβακία που εδώ και χρόνια δοκιμάζεται για να βγει στην αγορά.

aeromobil640 (1)

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, μετά το φιάσκο που έγινε πριν από μερικές μέρες το μέλλον της εταιρίας μάλλον διαφαίνεται άδηλο. Το ιπτάμενο αυτοκινητάκι το οδηγούσε -ή καλύτερα πιλοτάριζε- ένας από τους ιδρυτές της Aeromobil, ο Stefan Klein, ο οποίος την γλύτωσε δίχως σοβαρούς τραυματισμούς. «Αντιμετωπίσα μία απρόσμενη κατάσταση και ενεργοποίησα το προηγμένο αλεξίπτωτο από ύψος περίπου 300 m», είπε ο Klein.

aeromobil640 (3)

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο μπορεί να μην λειτούργησε ομαλά, αλλά ευτυχώς το αλεξίπτωτο ήταν εντάξει. Μάλιστα, η Aeromobil ανακοίνωσε μετά το συμβάν, πως θα υπάρξουν οι κατάλληλες βελτιώσεις ώστε το ιπτάμενο της αυτοκίνητο να λανσαριστεί έως το 2017. Μάλλον χλωμό το κόβω, εσείς;

Advertisement

aeromobil640 (2)