Menu
LIVE η κίνηση | Τιμές αυτοκινήτων newsautoCHOICE | Τιμές Καυσίμων

ΝΕΑ

Κορωνοϊός: Πόση είναι η πτώση της κίνησης; – Αρκεί;

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)

Όπως είναι φυσικό, πτώση έχει σημειώσει η κίνηση στους δρόμους σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Αυτή η πτώση όμως είναι αρκετή;

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους επαγγελματίες οδηγούς, οι οποίοι πραγματικά με αυταπάρνηση κάνουν ό,τι μπορούν για να υπάρχουν οι αναγκαίες υπηρεσίες, είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», συστήνοντας ψυχραιμία και αυστηρή εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Δείτε πως θα σκοτώσετε τον κορωνοϊό στο αυτοκίνητό σας!

Παράλληλα ο Υπουργός αποκάλυψε οτι η πτώση της κίνησης στους αυτοκινητόδρομους είναι στο 50%, ένα ποσοστό που δημιουργεί ερωτηματικά και προβληματισμό, αφού με όλα τα δραστικά περιοριστικά μέτρα θα περίμενε κάποιος ακόμα πιο μειωμένες τις μετακινήσεις από τα μισά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αυτό το ποσοστό δημιουργεί σκέψεις για ακόμα πιο σκληρές περιοριστικές αποφάσεις, οι οποίες μακάρι να μην χρειαστεί να παρθούν…

Κορωνοϊός: “Πάρτι” της Τροχαίας στους άδειους δρόμους!

Παράλληλα ο Υπουργός ανέφερε ότι την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε 50% μείωση του επιβατικού κοινού στον ΟΑΣΑ, δηλαδή στα λεωφορεία και στο μετρό, ενώ τις τελευταίες ημέρες το ποσοστό αυτό πλησιάζει το 70%.

Στη συνέντευξή του ο κ. Καραμανλής σημείωσε επίσης ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από την πλευρά του πραγματοποιεί καμπάνια ενημέρωσης του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και προφύλαξης από τον κορονοϊό.

Τεθωρακισμένα στην Εθνική Οδό – Τι συμβαίνει; (+video)

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι ήδη βγήκε η ΠΝΠ για την εφαρμογή της απόφασης της Ε.Ε. για περιορισμό επί 30 ημέρες υπηκόων τρίτων χωρών και αναφέρθηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε.

«Λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα, χρειάζεται ψυχραιμία, χρειάζεται σοβαρότητα και όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε.

Όσον αφορά στα ταξί, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται ήδη σε επαφή με τα συνδικαλιστικά όργανα των αυτοκινητιστών, τους οποίους κάλεσε να ακολουθήσουν αυστηρά τις οδηγίες που έχει δώσει ο ΕΟΔΥ.

Για τα ΚΤΕΛ, επισήμανε ότι δεν έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους, αλλά έχουν περιοριστεί τα δρομολόγια.

Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε επίσης ότι ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί έχουν δηλώσει επανειλημμένα πως θα υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και κυρίως των υπαλλήλων σε ειδικούς τομείς της οικονομίας που έχουν πληγεί και πρόσθεσε: “Αυτό που λέμε ως κυβέρνηση είναι ότι δεν πρέπει οι επιχειρηματίες να προβούν σε βεβιασμένες κινήσεις”.

Όσον αφορά στα διόδια, ο κ. Καραμανλής καταρχήν επισήμανε ότι οι αυτοκινητόδρομοι παραμένουν ανοιχτοί, αλλά η κίνηση έχει πέσει στο 50%. Τόνισε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παίρνει όλα τα αναγκαία μέτρα και πως οι υπάλληλοι των αυτοκινητοδρόμων ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ερωτηθείς ειδικότερα εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής μόνο ηλεκτρονικής διέλευσης, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι πολλοί οδηγοί δεν έχουν προμηθευτεί ηλεκτρονικούς πομποδέκτες και κάλεσε τους πολίτες να πραγματοποιούν ανέπαφα πληρωμές στα διόδια μέσω πιστωτικής/ χρεωστικής κάρτας.

Διαβάστε επίσης:

Παρατείνεται η ισχύς των ΚΤΕΟ – Αναβάλλονται οι εξετάσεις για δίπλωμα

Δείτε πως θα “σκοτώσετε” τον κορωνοϊό στο αυτοκίνητό σας!

Τα ΚΕΠ προκαλούν τεράστια προβλήματα στην αγορά ΙΧ!

Δημοφιλή στο Protothema.gr