Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ψηφιακή αναβίωση της Porsche 935 K3

Ελλάδα 2:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ψηφιακή αναβίωση της Porsche 935 K3

ΝΕΑ

Ψηφιακή αναβίωση της Porsche 935 K3

ΝΕΑ

Η θρυλική αγωνιστική Porsche 935 έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, όμως αυτή τη φορά δεν πρόκειται για ένα project της Porsche αλλά για μια ψηφιακή δημιουργία εμπνευσμένη από το αυτοκίνητο που κέρδισε στο Le Mans το 1979.

Advertisement
Advertisement

Πριν λίγους μήνες η Porsche παρουσίασε μια σύγχρονη εκδοχή της φημισμένης αγωνιστικής 935. Το μοντέλο περιορισμένης παραγωγής έγινε φυσικά ανάρπαστο και παρά το γεγονός πως δεν έχει εκφραστεί κάποια επίσημη πρόθεση για επανάληψη του project η κίνηση της Porsche φαίνεται πως έχει εμπνεύσει αρκετούς καλλιτέχνες.

Έτσι πρόσφατα ο σχεδιαστής Artem Neretin ανέβασε στο instagram την δική του εκδοχή για μια σύγχρονη αποτύπωση της 935 και μάλιστα της 935 Κ3 που το 1979 κατέκτησε τη νίκη στον 24ωρο αγώνα του Le Mans. Το αυτοκίνητο που μάλιστα έχει ντυθεί με μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση στα κλασικά χρώματα της Apple. Φυσικά η αγωνιστική σιλουέτα αιχμαλωτίζει το μάτι χάρη στα ιδιαίτερα μεγάλα και έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Advertisement
Advertisement

Ειδικά το πίσω μέρος ξεχωρίζει για την τεράστια αεροτομή και τον μεγάλο διαχύτη που έχει σαν στόχο την κατάλληλη διαμόρφωση του αέρα ώστε να δημιουργείται μεγάλη αρνητική άντωση που κρατά το αυτοκίνητο κολλημένο στο δρόμο. Μακάρι αυτή η δημιουργία να λειτουργήσει ως σπίθα στη σκέψη των ανθρώπων της Porsche και να δούμε εκ νέου μια πραγματική αναβίωση της 935 που θα βασίζεται στη νέα 911 992.

 

Advertisement