Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προβληματισμός στη Ford για τα SDVs

Ελλάδα 9:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προβληματισμός στη Ford για τα SDVs

ΝΕΑ

Προβληματισμός στη Ford για τα SDVs

ΝΕΑ

Για να μπούμε στην εποχή των Software Defined Vehicles, πρέπει η ραχοκοκαλιά των αυτοκινητοβιομηχανιών να «ξηλωθεί» και να αντικατασταθεί. Που στέκεται η Ford ως προς αυτό;

Advertisement
Advertisement

Καθώς καλά-καλά δεν έχει γίνει η μετάβαση στην αμιγώς ηλεκτροκίνηση, η εξέλιξη στα SDVs μοιάζει ραγδαία. Ήδη, τεράστιοι Όμιλοι όπως Renault και VW έχουν ανακοινώσει πότε θα δούμε τα πρώτα τους μοντέλα με αυτό το καινοτόμο υπόβαθρο.

Αντίθετα στη Ford, υπάρχει έντονος προβληματισμός ως προς μία τόσο παράτολμη κίνηση, κάτι που παραδέχθηκε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Ford Ευρώπης, Filip Krnja.

Για τον Krnja, η μετάβαση στα αυτοκίνητα που υποβαστάζονται κυρίως από λογισμικό, σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Ο ίδιος πιστεύει ακράδαντα, ότι αυτή η κίνηση θα αλλάξει βίαια και άμεσα τις βάσεις κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας, μετατρέποντάς τες σε κάτι εντελώς καινούριο ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους.

Advertisement
Advertisement

Ο Krnja μίλησε για νέα ρίσκα, νέες ευθύνες, αλλά και συνάμα νέες ευκαιρίες για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Με τις ευκαιρίες, εννοεί την ενίσχυση της ποιότητας της οδηγικής εμπειρίας, διότι το αυτοκίνητο θα μπορεί πλέον να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται, ενώ βρίσκεται ήδη στα χέρια του κατόχου.

Σα να μιλάμε για την «επόμενη γενιά» ή το «facelift» του ίδιου μας του αυτοκινήτου.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Ford Ευρώπης συνέχισε την ανάλυσή του, δίνοντας παραδείγματα. Τόνισε ότι αυτή η μετάβαση θα ήταν σαν μία «επαναρρύθμιση του εγκεφάλου».

Advertisement

Μάλιστα, σύγκρινε την αλλαγή λέγοντας ότι «…είναι σαν να αντικαθιστάς μία συμφωνική ορχήστρα που παίζει τέλεια με μία μπάντα τζαζ η οποία τζαμάρει. Θα βρει μία μελωδία. Με οδυνηρό τρόπο βέβαια, αλλά το αποτέλεσμα θα τους γεμίσει» δήλωσε ο Krnja, δίνοντας ένα πολύ ευνόητο παράδειγμα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής σχεδιασμού της Ford Ευρώπης έκλεισε λέγοντας ότι η συνεχής εξέλιξη στον τομέα των SDVs προσφέρεται για κουβέντα ανάμεσα στις μάρκες, καθώς πρέπει να αρχίσουν πλέον όλοι να σκέφτονται πολύ μπροστά.

Advertisement