Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μεγάλα τα προβλήματα για αυτοκινητοβιομηχανία

Ελλάδα 13:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεγάλα τα προβλήματα για αυτοκινητοβιομηχανία

ΝΕΑ

Μεγάλα τα προβλήματα για αυτοκινητοβιομηχανία

ΝΕΑ

Μια απο τις εταιρείες αυτοκινήτων που καταγράφει απο τους μεγαλύτερους δείκτες ανάπτυξης, αντιμετωπίζει… θέματα.

Advertisement
Advertisement

Η ανερχόμενη ιταλική εταιρεία DR Automobiles ιδρύθηκε το 2006 και άρχισε να παρουσιάζει και να κατασκευάζει τα δικά της μοντέλα τα οποία προορίζονταν κυρίως για την εγχώρια  αγορά.

Η αρχική ονομασία της ήταν DR Motor Company και το πρώτο αυτοκίνητό της, το DR 1, εμφανίστηκε το 2009. Η αισθητική του δεν ήταν αυτό που προσδιορίζουμε ως «ιταλική» αλλά θύμιζε αντίστοιχα μοντέλα από την Κίνα.

Αυτή ήταν η αλήθεια. Η DR Automobiles είχε πάρει την άδεια από τους Κινέζους να κατασκευάζει και πουλά αυτοκίνητα που προέρχονταν από την ασιατική χώρα και να τα διαθέτει με τον δικό της εμπορικό λογότυπο.

Advertisement
Advertisement

Με το πέρασμα των χρόνων, έκτοτε, η εταιρεία απέκτησε το κοινό της και επεκτάθηκε σε Ισπανία, Γαλλία και Βουλγαρία. Αρχικά, διέθετε οχήματα μικρών διαστάσεων και στη συνέχεια μεγαλύτερα, crossover και SUV.

Όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά για την εταιρεία, μέχρι πρόσφατα όμως. Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Automotive News Europe, η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ιταλίας διεξήγαγε έρευνα για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Επιτροπής ελέγχουν την DR Automobiles για κατηγορίες ανταγωνιστών της ότι παραπλανεί τους πελάτες της αποκρύπτοντας σκόπιμα ότι τα μοντέλα της είναι κινεζικά στην ουσία.

DR Automobiles 3.0.

Advertisement

Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων της γειτονικής μας χώρας, το πρώτο εννεάμηνο της χρονιάς η DR Automobiles πούλησε περίπου 24.200 οχήματα, αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί σε ποσοστό 2% επί των συνολικών.

Η ιταλική εταιρεία συνεργάζεται με τις κινεζικές BAIC, JAC και Chery παράγοντας μοντέλα τους. Όμως αφήνει να εννοηθεί ότι είναι δικά της εξαρχής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ιταλίας.

Advertisement

Αυτό δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ευρωπαϊκές ή κορεατικές, οι οποίες αντιπροσωπεύονται στις αγορές όπου δραστηριοποιείται η DR Automobiles.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί η Ευρώπη ζορίζεται με τα φθηνά ηλεκτρικά;
Πονηρή τρικλοποδιά των Ευρωπαίων στα κινεζικά ηλεκτρικά
Και αυτοί οι Κινέζοι έρχονται Ευρώπη