Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Πρωτότυπο ηλεκτρικό ασθενοφόρο για κατοικίδια

Ελλάδα 5:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρωτότυπο ηλεκτρικό ασθενοφόρο για κατοικίδια

Mobility

Πρωτότυπο ηλεκτρικό ασθενοφόρο για κατοικίδια

Mobility

Μια ομάδα σπουδαστών του πανεπιστημίου εφαρμοσμένων επιστημών της Νότιας Ταϊβάν παρουσίασαν την ιδέα τους για ένα ηλεκτρικό τρίτροχο ασθενοφόρο άμεσης επέμβασης για κατοικίδια ζώα.

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο τρίκυκλο ηλεκτρικό ασθενοφόρο με την ονομασία PET-AMB της ομάδας σπουδαστών του πανεπιστημίου Επιστημών και Τεχνολογίας της Νότιας Ταϊβάν έχει ήδη κερδίσει το βραβείο iF Design Talent Award παρά το γεγονός πως προς το παρόν έχει παρουσιαστεί μόνο σε μορφή ψηφιακής απεικόνισης.

Στόχος της ομάδας ήταν η δημιουργία ενός ηλεκτρικού οχήματος άμεσης επέμβασης το οποίο θα είναι μικρό και ευέλικτο ώστε να κινείται με ευκολία μέσα στην κίνηση της πόλης προκειμένου να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε κατοικίδια ή αν είναι απαραίτητο να εκτελεί και τη μεταφορά τους σε κατάλληλα νοσοκομεία. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαμόρφωση του χώρου εξέτασης και μεταφοράς ο οποίος διαθέτει κλιματισμό ενώ έχει προβλεφθεί η ύπαρξη ενός μικρού καροτσιού/κρεβατιού το οποίο έχει και κατάλληλες ζώνες ασφαλείας για την ασφαλή μεταφορά του ζώου. Στους αποθηκευτικούς χώρους του κουβουκλίου μεταφοράς φιλοξενείται ο απαραίτητος εξοπλισμός που υπάρχει σε κάθε ασθενοφόρο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

electric pet ambulance

Advertisement
Advertisement

Προκειμένου μάλιστα η μεταφορά να είναι όσο το δυνατό πιο άνετη ο πίσω άξονας με τις δύο από τις τρείς ρόδες έχει ανεξάρτητη ανάρτηση και συνδέεται με γυροσκοπικό μηχανισμό με το εμπρός μέρος ώστε να μην υπάρχουν κλίσεις. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η οθόνη του πίνακα οργάνων του οχήματος στην οποία εμφανίζονται ενδείξεις με τις ζωτικές λειτουργίες του ζώου που μεταφέρεται ώστε ο οδηγός να μπορεί να παρακολουθεί συνεχώς την κατάστασή του.
Η απλότητα του PET-AMB είναι και ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που προσφέρει καθώς παρόλο που η ιδέα βρίσκεται ακόμα και σε θεωρητικό στάδιο θα μπορούσε πολύ γρήγορα να υλοποιηθεί ως ένα λειτουργικό πρωτότυπο και γιατί όχι σε λίγο καιρό τέτοια οχήματα να αναλάβουν καθήκοντα.

electric pet ambulance

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι υπερπυκνωτές επόμενης γενιάς θα τροφοδοτήσουν σύντομα ηλεκτρικά οχήματα
Πόσο επικίνδυνες είναι οι πυρκαγιές στα ηλεκτρικά οχήματα;
Τα φτηνά ηλεκτρικά είναι η νέα τάση