Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτο βάθρο για την Team Peugeot TotalEnergies στη Μόνζα

Ελλάδα 1:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτο βάθρο για την Team Peugeot TotalEnergies στη Μόνζα

ΝΕΑ

Πρώτο βάθρο για την Team Peugeot TotalEnergies στη Μόνζα

ΝΕΑ

Ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο της στην κατηγορία Hypercar στη Monza, η Team Peugeot TotalEnergies κατέκτησε το πρώτο της βάθρο.

Advertisement
Advertisement

Τριανταπέντε αυτοκίνητα πήραν εκκίνηση στον 5ο γύρο του WEC, τις 6 Hours of Monza στον «Ναό της Ταχύτητας» την Κυριακή 9 Ιουλίου στις 12:30, μπροστά σε χιλιάδες θαυμαστές, που ήταν περισσότεροι από 65.000 όλο το Σαββατοκύριακο του αγώνα.

Ο Mikkel Jensen, στο τιμόνι του #93 PEUGEOT 9X8 και ο Nico Müller στο #94 ξεκίνησαν καταπληκτικά, αποφεύγοντας τα συμβάντα στην πρώτη στροφή, ενώ οι δύο οδηγοί της Team Peugeot TotalEnergies κατάφεραν να κερδίσουν αρκετές θέσεις.

Το #93 PEUGEOT 9X8 παρέμεινε στην πρώτη τριάδα για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, και ήταν μάλιστα επικεφαλής, παλεύοντας με την Toyota και τη Ferrari, τα δύο φαβορί.

Advertisement
Advertisement

Ο Mikkel Jensen, μετά ο Jean-Eric Vergne και ο Paul Di Resta είχαν έναν καθαρό αγώνα, διατηρώντας σταθερό ρυθμό απέναντι στον σκληρό ανταγωνισμό. Αφού έκανε το ντεμπούτο της στην ίδια πίστα την περασμένη σεζόν, η Team Peugeot TotalEnergies εξασφάλισε το πρώτο της βάθρο, της εποχής των Hypercar, με τον Paul Di Resta να περνά τη γραμμή τερματισμού στην τρίτη θέση.

Για το #94 PEUGEOT 9X8, ο αγώνας, που διακόπηκε από τρία αυτοκίνητα ασφαλείας, δεν πήγε όπως θα ήθελε η ομάδα παρά τον πολύ δυνατό ρυθμό του. Μετά από ένα καλό ξεκίνημα του Nico Muller, ο Gustavo Menezes άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα επιτάχυνσης και έπρεπε να πάει στα pits για τα ζητήματα που αντιμετώπιζε με το κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement

Το αυτοκίνητο επέστρεψε στην πίστα γρήγορα αλλά λογικά βρέθηκε στην τελευταία θέση των Hypercars. Ο Loïc Duval οδήγησε στο τέλος του αγώνα και τα έδωσε όλα για να κερδίσει κάποιες θέσεις. Εν τέλει, ο Γάλλος οδηγός πήρε την καρό σημαία στην 11η θέση.

Advertisement

Η αξιοπιστία και οι επιδόσεις του 9X8 έδειξαν ότι πλέον μπορεί να παλέψει με τους πρωτοπόρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA. Ο έκτος γύρος του FIA WEC θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Fuji Speedway (Ιαπωνία) από τις 8-10 Σεπτεμβρίου και μετά από ένα θερινό διάλειμμα για όλη την Ομάδα Peugeot TotalEnergies.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιστροφή στη Monza για την ομάδα Peugeot TotalEnergies
Peugeot: Εξαιρετική εμφάνιση στο επετειακό Le Mans!
Tο νέο υβριδικό αγωνιστικό Peugeot 9X8 και ως Lego Technic

Advertisement