Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτο teaser για το νέο Peugeot 408

Ελλάδα 14:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτο teaser για το νέο Peugeot 408

ΝΕΑ

Πρώτο teaser για το νέο Peugeot 408

ΝΕΑ

Ένα βήμα πριν την αποκάλυψη του 408 βρίσκεται η Peugeot, που έδωσε στη δημοσιότητα μία πρώτη εικόνα.

Advertisement
Advertisement

Αυτή αφορά το εμπρός τμήμα και συγκεκριμένα ένα κομμάτι αυτής, στην προσπάθεια των Γάλλων για να ανεβάσουν την αγωνία στο κατακόρυφο.

Το 408 πάντως θα είναι ένα κουπέ SUV, κάτι ανάμεσα στα Peugeot 2008 και 3008. Ένα κομψό crossover με όλη τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της γαλλικής εταιρείας και ότι σύγχρονο απαιτεί το αγοραστικό κοινό από τη γκάμα τους. Παρόλο που οι φήμες έκαναν λόγο για την παρουσία του «cross» στην ονομασία του νέου μοντέλου, το 408, όπως θα ονομάζεται, (τελικά ήταν αρκετό για την Peugeot) βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 του ομίλου Stellantis.

Advertisement
Advertisement

Αυτό από μόνο του υποδηλώνει το ηλεκτρικό μέλλον του 408 , που θα έχει φυσικά στη φαρέτρα του τον 1.6 Puretech, και θα το δούμε και σε PHEV εκδόσεις με απόδοση που ξεκινά από 180 ίππους και θα φθάνει μέχρι και τους 360 ίππους στην κορυφαία εκδοχή τους. Αυτή θα συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης (δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα) και θα είναι σε θέση να περάσει έναν off road χαρακτήρα στη γκάμα της Peugeot και συγκεκριμένα στα crossover της.

Σχεδιαστικά δεν μπορούμε να πούμε πολλά για το γαλλικό SUV παρά μόνο ότι τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED θυμίζουν αυτά του 308 GT Line, με το σχεδιαστικό σουλούπι να παραπέμπει σε DS4, ή στο νέο Opel Astra. H νέα έλευση στη γκάμα της Peugeot θα κάνει την εμφάνιση της κατά πάσα πιθανότητα στα τέλη του έτους, ή το αργότερο στις αρχές του 2023, ενώ η πλήρης αποκάλυψη του θα γίνει στα τέλη Ιουνίου όπως μας δήλωσε η γαλλική εταιρεία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot: Παράδοση 50 ετών στα αυτοκίνητα πόλης
Η Peugeot καταργεί τον κλασικό επιλογέα στα αυτόματα
Ποιά είναι τα σημεία υπεροχής του Peugeot 308;