Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Το πρώτο μονοθέσιο F1 του Niki Lauda σε δημοπρασία

Ελλάδα 14:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρώτο μονοθέσιο F1 του Niki Lauda σε δημοπρασία

Men + Speed

Το πρώτο μονοθέσιο F1 του Niki Lauda σε δημοπρασία

Men + Speed

Η ιστορία της Formula 1 είναι συνυφασμένη με τα επιτεύγματα των θρυλικών οδηγών. Μεγάλοι οδηγοί είναι γνωστοί σε όλους μας, όπως ο Michael Schumacher, ο Ayrton Senna, ο Juan Manuel Fangio ή ο Jackie Stewart. Αλλά ο κατάλογος σίγουρα δεν θα ήταν πλήρης χωρίς μια αναφορά στον Niki Lauda. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Γεννημένος το 1949, ο Lauda έκανε το αγωνιστικό του ντεμπούτο στη F1 το 1971, στο αυστριακό Grand Prix, όπου ο νεαρός τότε οδηγός έδωσε την πρώτη του μάχη σε αγώνα Formula 1 πίσω από το τιμόνι του θηρίου 711, 450 ίππων για την ομάδα March. Το σπάνιο σασί του αγωνιστικού αυτού αυτοκινήτου θα δημοπρατηθεί στις 14η Μαΐου στο Μονακό στον οίκο RM Sotheby.

niki-lauda-march-711-b640

niki-lauda-march-711-a640

Advertisement
Advertisement

Δυστυχώς για τον Lauda, τo αυτοκίνητο αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με το σύστημα διεύθυνσης, που ανάγκασε τον Αυστριακό οδηγό αγώνων να εγκαταλείψει πρόωρα. Βέβαια, στην καριέρα του κατάφερε να κερδίσει δύο πρωταθλήματα στη Ferrari και ένα με τη McLaren, το 1984.

Ο τρεις φορές πρωταθλητής στη F1, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά σε ατύχημα στη διάρκεια του γερμανικού Grand Prix στο Νίρμπουργκρινγκ το 1976, όταν η Ferrari που οδηγούσε χτύπησε στις μπαριέρες και τυλίχτηκε στις φλόγες. Ο ίδιος κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του εξαιτίας της εισπνοής τοξικών αερίων και των σοβαρών εγκαυμάτων που υπέστη. Αντίθετα όμως σε κάθε πρόβλεψη, κατάφερε να αναρρώσει, ύστερα από τη μάχη μετά από αυτό το σχεδόν θανατηφόρο ατύχημα και σε έξι μόλις εβδομάδες επέστρεψε στους αγώνες, λαμβάνοντας μέρος στο ιταλικό Grand Prix και κατακτώντας την τέταρτη θέση.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θεωρείται ιδανική αγορά για κάθε σοβαρό συλλέκτη αυτοκινήτων της Formula 1 και γνώστη της March. Αναμένουμε μία ισχυρή προσφορά στη δημοπρασία.

Advertisement

niki-lauda-march-711-c640