Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό Volvo XC40

Ελλάδα 22:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό Volvo XC40

ΝΕΑ

Πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό Volvo XC40

ΝΕΑ

Καθώς η ώρα για την επίσημη παρουσίαση του ηλεκτρικού XC40 η Volvo δίνει στη δημοσιότητα κάποια σκίτσα και ορισμένες πληροφορίες για το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό XC40 θα μοιράζεται το ίδιο αμάξωμα με τα συμβατικά μοντέλα όμως θα συνοδεύεται από ορισμένα αποκλειστικά αισθητικά χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων το μονοκόμματο πάνελ που θα αντικαθιστά τον αεραγωγό της μάσκας όπως και οι νέοι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες.

Πίσω από το πάνελ που θα είναι βαμμένο στο χρώμα του αυτοκινήτου θα υπάρχουν και οι αισθητήρες του νέου προηγμένου συστήματος υποβοήθησης του οδηγού Volvo Advanced Driver Assistance.  Νέο θα είναι και το λογισμικό του συστήματος πολυμέσων που έχει αναπτυχθεί αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας ώστε να παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις παραμέτρους λειτουργίας του αυτοκινήτου. Επιπλέον τα ηλεκτρικά μοντέλα θα αυξήσουν το ποσοστό των ανακυκλωμένων υλικών που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό.

Advertisement
Advertisement

Η απουσία συμβατικού κινητήρα κάτω από καπό συνεπάγεται την παρουσία ενός επιπλέον αποθηκευτικού χώρου 30 λίτρων στο εμπρός μέρος. Η Volvo δεν έχει ανακοινώσει ακόμα συγκεκριμένες τεχνικές πληροφορίες σχετικά με την μονάδα ισχύος του ηλεκτρικού XC40 όμως είναι πολύ πιθανό το αυτοκίνητο να μοιράζεται τεχνολογία με το Polestar 2 το οποίο διαθέτει μπαταρία 78 kWh η οποία τροφοδοτεί δύο ηλεκτροκινητήρες με συνολική απόδοση της τάξης των 400 ίππων αν και είναι σίγουρο πως το XC40 δεν θα φθάνει σε αντίστοιχο επίπεδο.

 

Advertisement