Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτη επαφή με το νέο ηλεκτρικό Renault Kangoo E-Tech

Ελλάδα 14:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτη επαφή με το νέο ηλεκτρικό Renault Kangoo E-Tech

ΝΕΑ

Πρώτη επαφή με το νέο ηλεκτρικό Renault Kangoo E-Tech

ΝΕΑ

Η Renault συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, με στόχο τα αμιγώς ηλεκτρικά της μοντέλα να αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 1/3 των πωλήσεων έως το 2025.

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επιβατική εκδοχή του νέου ηλεκτρικού Kangoo E-Tech, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τη γαλλική εταιρεία, στα περίχωρα του Παρισιού.

Το γαλλικό μοντέλο στα 25 χρόνια παρουσίας του στους δρόμους έχει πουλήσει πάνω από 4,4 εκατομμύρια μοντέλα σε 50 συνολικά χώρες, ενώ στα πλεονεκτήματά του ξεχωρίζουμε φυσικά τις μεταφορικές του ικανότητες, τόσο ως επιβατικό, όσο και ως επαγγελματικό, αλλά και τον πρωτότυπο σχεδιαστικό του χαρακτήρα.

Εν έτει 2022, η Renault παρουσιάζει για πρώτη φορά στην ιστορία του πολυμορφικού της μοντέλου, την αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση E-Tech, που σύμφωνα με τους υπεύθυνους της προϊοντικής γκάμας  δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την έκδοση με το θερμικό μοτέρ, ενώ, παράλληλα, εξοπλίζεται με αρκετή αυτονομία, αλλά και μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Advertisement
Advertisement

Μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες στο αμάξωμα του ηλεκτρικού Kangoo E-Tech είναι η διάταξη στο εσωτερικό, με την 2η σειρά καθισμάτων να βρίσκεται τοποθετημένη πιο ψηλά σε σχέση με τα εμπρός, προσφέροντας καλύτερη ορατότητα για τρεις ενήλικες επιβάτες, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους ικανοποιητικό χώρο για γόνατα και κεφάλι.

Advertisement

Αρωγός στα παραπάνω αποτελεί και  η τοποθέτηση συρόμενου μηχανισμού στα πίσω καθίσματα, που συν τις άλλοις αυξάνει τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ από τα 850 στα 2.500 λίτρα, όντας ένας από τους κορυφαίους της κατηγορίας.

Παράλληλα οι αποθηκευτικές λύσεις είναι πολλές με τη συνολική χωρητικότητά τους να φτάνει τα 49 λίτρα, ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα αναβαθμισμένο κόκπιτ, με νέας σχεδίασης τιμόνι, ενώ τα καθίσματα είναι πλήρως ανασχεδιασμένα.

Advertisement

Ο ηλεκτροκινητήρας του νέου Kangoo E-Tech Electric έχει ισχύ 90 kW και 245 Nm ροπής, ενώ η συστοιχία μπαταριών ιόντων-λιθίου έχει ενεργειακή χωρητικότητα 45 kWh και αποτελείται από 8 αυτόνομες και εύκολα επισκευάσιμες μονάδες. Σε πλήρη φόρτιση το Kangoo E-Tech Electric μπορεί να διανύσει έως και 285 χιλιόμετρα (κύκλος WLTP), που καλύπτουν τις περισσότερες καθημερινές ανάγκες.

Οι μπαταρίες συνοδεύονται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων. Όπως ανακοινώνει ο Γάλλος κατασκευαστής, υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασής τους, άνευ χρηματικής επιβάρυνσης, όταν η χωρητικότητα πέσει κάτω από το 70%.

Advertisement

Για μια φόρτιση 5-80% της μπαταρίας χρειάζονται 2 ½ ώρες από δημόσιο σταθμό φόρτισης (22kW), ενώ σε πηγή 11 kW για το 15-80% ο αντίστοιχος χρόνος είναι 2 ώρες και 40 λεπτά και λιγότερο από 6 ώρες σε wall box 7,4 kW (15-100%).

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο προγράμματα οδήγησης, Normal και Eco όπου στο δεύτερο περιορίζεται τόσο η ισχύς στα 56 kW, όσο και η τελική ταχύτητα στα 110 χλμ./ώρα, βελτιώνοντας την προσφερόμενη αυτονομία. Επίσης, μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών προγραμμάτων ανάκτησης ενέργειας: τα Β1 (Sailing), Β2 (Drive) και Β3 (Brake).

Από το μενού των μηχανολογικών καινοτομιών του ηλεκτρικού Kangoo δε λείπει και το νέο σύστημα κλιματισμού που διαθέτει μία αντλία θερμότητας, που σκοπό βελτιώνει την διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας του αυτοκινήτου και κατά συνέπεια να εξοικονομεί περισσότερη (ενέργεια) προς όφελος της αυτονομίας.

Το νέο Renault Kangoo E-Tech Electric θα κάνει την επίσημη παρουσίασή του στο κοινό στις 17 Οκτωβρίου, στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στις αρχές του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποστολή στο Παρίσι: Αυτά είναι τα νέα ηλεκτρικά της Mobilize
Προ των πυλών το νέο Renault Scenic E-Tech
Πότε θα μπει στην παραγωγή το νέο Renault 4;