Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρωτάθλημα με ηλεκτρικά αγωνιστικά το Νοέμβριο

Ελλάδα 19:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρωτάθλημα με ηλεκτρικά αγωνιστικά το Νοέμβριο

ΝΕΑ

Πρωτάθλημα με ηλεκτρικά αγωνιστικά το Νοέμβριο

ΝΕΑ

Αυτό το έτος σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων παραγωγής (EPCS), η οποία είναι η κύρια κατηγορία αγώνων του πρωταθλήματος ηλεκτρικών GT που εγκρίθηκε επισήμως από τη FIA. Πριν από το ντεμπούτο της το Νοέμβριο στην Ισπανία, η Electric GT Holdings και η SPV Racing παρουσίασαν την πρόσφατη έκδοση της σειράς EPCS V2.3 Tesla Model S P100DL στη Βαρκελώνη.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το P100DL θα είναι το όχημα που θα χρησιμοποιήσουν οι ομάδες και οι οδηγοί στους αγώνες και είναι ουσιαστικά μια ελαφρύτερη και ισχυρότερη έκδοση του Model S με πρόσθετες αεροδυναμικές παρεμβάσεις. Η ισχύς πλησιάζει τους 790 ίππους και η ροπή τα 995 Nm, στοιχεία που επιτρέπουν στο ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να φτάσει στα 250 km/h τελικής ταχύτητας και να ολοκληρώσει το 0-100 km/h σε μόλις 2,1 sec. Άλλες τροποποιήσεις περιλαμβάνουν τα ειδικά ελαστικά Pirelli P Zero και τον τελευταίο εξοπλισμό ασφαλείας της OMP όπως επίσης και φρένα της Alcon.

Το EPCS θα ξεκινήσει με 10 αγώνες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στη Γαλλία, τη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Πορτογαλία, με τελικό σταθμό την Ιταλία τον Οκτώβριο του 2019. Κάθε αγώνας θα περιλαμβάνει 20λεπτη άσκηση ακολουθούμενη από δοκιμαστική περίοδο για κατάταξη 60 sec. Στη συνέχεια οι οδηγοί θα συμμετάσχουν σε αγώνα ημέρας (60 km) καθώς και νύχτας (επίσης 60 km).

Advertisement
Advertisement

Οι πόντοι θα απονεμηθούν στους 10 κορυφαίους ενώ βαθμολογία έγκεινται και οι οδηγοί, με εκείνον που θα καταγράφει τον ταχύτερο γύρο αγώνα να παίρνει δύο επιπλέον βαθμούς. Στο τέλος θα υπάρχει και διαγωνισμός Drift Off για ακόμη πιο συναρπαστικό θέαμα. Το EPCS θα υποστηριχθεί από άλλες κατηγορίες αγώνων όπως η σειρά ηλεκτρικών GT eKarting και η σειρά ηλεκτρικών GT eSports, με το τελευταίο να χρησιμοποιεί μια εικονική έκδοση του EPCS V2.3 Tesla Model S P100DL που είναι τώρα διαθέσιμη στη Simet Corsa Assetto αγωνιστική πλατφόρμα.

EPCS-V2.3-Tesla-P100DL-tsiro-530