Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρόστιμο 4.400 ευρώ και φυλακή επειδή έστελνε μηνύματα

Ελλάδα 17:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρόστιμο 4.400 ευρώ και φυλακή επειδή έστελνε μηνύματα

ΝΕΑ

Πρόστιμο 4.400 ευρώ και φυλακή επειδή έστελνε μηνύματα

ΝΕΑ

Απίστευτη και αυστηρότατη η απόφαση του δικαστηρίου, που οδηγεί σε δεδικασμένο για όλους τους παραβάτες οδηγούς…

Advertisement
Advertisement

Στη μάχη της «διάσπασης της προσοχής» κατά την οδήγηση, μπαίνουν οι ευρωπαϊκές αρχές που έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα πλήθος από νομοθετήματα και ποινές με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Η υπόθεση ενός Βέλγου οδηγού αποτελεί μια ενδεικτική περίπτωση της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζουν οι αρχές το εν λόγω θέμα. Ποινές που αναμένεται να εφαρμοστούν σχεδόν σε όλες της χώρες της Ε.Ε.

Μετά από πολλαπλές παραβάσεις και αφού είχε χάσει ήδη την άδεια οδήγησης, ο συγκεκριμένος οδηγός συνελήφθη για τη χρήση κινητού τηλεφώνου ενώ οδηγούσε και συγκεκριμένα την ώρα που έστελνε μηνύματα. Η συνέπεια της τελευταίας του παράβασης ήταν η καταδίκη του σε φυλάκιση ενός έτους, πρόστιμο 4.400 ευρώ και απαγόρευση οδήγησης για ένα έτος και δεκαπέντε ημέρες.

Advertisement
Advertisement

Η συστηματική παράβαση της νομοθεσίας από τον συγκεκριμένο οδηγό, δείχνει μια ανησυχητική τάση που υπάρχει σε κάποιους οδηγούς να υποτιμούν τους κινδύνους της χρήσης κινητών συσκευών κατά την οδήγηση. Σημειώστε πως η χρήση κινητού είναι πλέον η νούμερο ένα αιτία των τροχαίο ατυχημάτων

Η επιλογή του δικαστηρίου να επιβάλει τέτοια αυστηρή ποινή είναι αποτέλεσμα της δέσμευσης να αποτραπεί το ενδεχόμενο επανάληψης τέτοιων πράξεων από τον ίδιο ή άλλους οδηγούς, αφού πλέον θεωρείται δεδικασμένη απόφαση για όλες της χώρες της Ε.Ε..

Χάδι στην Ελλάδα
Αστείες θεωρούνται οι ποινές χρήσης κινητού κατα την οδήγηση στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 6 του άρθρου 13 του ΚΟΚ αναγράφεται: «… Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις των παραγράφων 1 έως και 3 του άρθρου αυτού (δείτε παρακάτω) τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο εκατό (100,00) ευρώ και επιτόπου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού για τριάντα (30) ημέρες, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία του άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα…».

Advertisement

Στην παράγραφο 2  αναγράφεται σχετικά: «… Ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεων του, για να ενεργεί ελεύθερα τους αναγκαίους χειρισμούς.

»Ιδιαίτερα, απαγορεύεται να χρησιμοποιεί εν κινήσει ακουστικά που έχουν συνδεθεί με φορητά ραδιόφωνα, μαγνητόφωνα και άλλες παρεμφερείς ηχητικές συσκευές, καθώς και τηλεόραση. Η εν κινήσει χρήση κινητού τηλεφώνου επιτρέπεται μόνο όταν αυτό είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται με ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας».

Advertisement

ΑΚΟΜΑ:
Ποιο είναι το πρόστιμο για όσους «κρατάνε» θέση στάθμευσης;
Απίστευτο: Του έκοψαν κλήση 121.000 ευρώ
Ποια χώρα επαναφέρει πινακίδες, ασφάλεια και ποινές στα ποδήλατα;

 

 

Advertisement