Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προσωρινό «STOP» στο νέο ταξί της Ν. Υόρκης

Ελλάδα 15:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προσωρινό «STOP» στο νέο ταξί της Ν. Υόρκης

ΝΕΑ

Προσωρινό «STOP» στο νέο ταξί της Ν. Υόρκης

ΝΕΑ

Τρεις μόλις εβδομάδες πριν αρχίσει η σταδιακή αντικατάσταση των 13.000 κίτρινων ταξί της αμερικάνικης μεγαλούπολης με το Nissan NV200, δικαστική απόφαση φέρνει τα πάνω-κάτω στη διαδικασία. Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Μανχάταν, Σλόμο Χάγκλερ, έκρινε ότι η υποχρεωτική αντικατάσταση των ταξί με ένα κοινό όχημα «ξεπερνά τη δικαιοδοσία της δημοτικής αρχής».

Advertisement
Advertisement

Η Nissan επικράτησε το 2011 σε διαγωνισμό του δήμου της Νέας Υόρκης για το «Ταξί του Αύριο», υπογράφοντας συμφωνία με 10ετή ισχύ. Έτσι, από τις 28 Οκτωβρίου και μετά, όλοι οι ιδιοκτήτες των κίτρινων ταξί που απέσυραν τα παλιά τους οχήματα θα έπρεπε να αποκτήσουν το NV200, η παραγωγή του οποίου έχει ήδη αρχίσει σε εργοστάσιο της Nissan στο Μεξικό. Στόχος του απερχόμενου Δημάρχου, Μάικλ Μπλούμπεργκ, ήταν σε λίγα χρόνια να κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης μόνο το συγκεκριμένο ταξί.

Αρκετοί ιδιοκτήτες ταξί προσέφυγαν στα δικαστήρια κατά της δημοτικής αρχής, κάνοντας λόγο για ένα επαγγελματικό όχημα που δεν είναι υβριδικό και δεν επιτρέπει την είσοδο σε αναπηρικά αμαξίδια χωρίς να δεχτεί τροποποίηση. Η απόφαση του δικαστή Χάγκλερ τους δικαιώνει, έστω προσωρινά. Ο νομικός εκπρόσωπος του δήμου της Νέας Υόρκης χαρακτήρισε «θεσμικό λάθος» τη δικαστική απόφαση, ενώ η Nissan δήλωσε ότι επανεξετάζει τα επόμενά της βήματα.

Το ταξί NV200 εξοπλίζεται με 2λιτρο κινητήρα και η προτεινόμενη τιμή του είναι στα 29.700 δολάρια. Υπολογίζεται ότι κάθε μέρα περίπου 600.000 άτομα χρησιμοποιούν ταξί για τις μετακινήσεις τους στη Νέα Υόρκη.

zp8497586rq
Advertisement
Advertisement