Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο καιρός θα τρελαθεί τις επόμενες ώρες (upd)

Ελλάδα 0:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο καιρός θα τρελαθεί τις επόμενες ώρες (upd)

ΝΕΑ

Ο καιρός θα τρελαθεί τις επόμενες ώρες (upd)

ΝΕΑ

Η χώρα έχει μπει σε μία τροχιά καιρικής αστάθειας η οποία θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες…

Advertisement
Advertisement

 

Αυτή η εβδομάδα παρουσιάζει μεγάλο καιρικό ενδιαφέρον σύμφωνα με τον έγκριτο μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

Σύννεφα σε σχήμα «κουνουπιδιού» θα εμφανιστούν τις επόμενες ώρες σε πολλά σημεία της χώρα μας που μπορούν να δώσουν ακόμα και έντονα καιρικά φαινόμενα. Όπως χαλαζόπτωση…

Advertisement
Advertisement

 

Την Πέμπτη (9/6) ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν έως το πρωί κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά ηπειρωτικά, στη Μακεδονία, στα ανατολικά τμήματα Θεσσαλίας, Στερεάς και Πελοποννήσου, στο Βόρειο Αιγαίο και Ιόνιο, στις Σποράδες και στην Εύβοια. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τη Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και το Βόρειο Ιόνιο.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους 2 έως 4 και στα νότια και ανατολικά 3 έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 Μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

 

Advertisement


Την Παρασκευή δε θα υπάρξει ένα βαρομετρικό χαμηλό
που θα «βρέξει» έντονα σχεδόν όλη τη Ελλάδα, εκτός της Κρήτη. «Θέλει προσοχή γιατί τα τελευταία στοιχεία δείχνουν και έκταση και διάρκεια στα φαινόμενα αυτά…» λέει χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου.

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη:

Advertisement


ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Οδήγηση στη βροχή: Τα SOS
Καιρικά φαινόμενα: Πως θα αποζημιωθείτε για ζημιές από χαλάζι
Δείτε τι μπορεί να σας συμβεί στο δρόμο…(+video)