Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προσοχή! Νέο λαμόγιο εισπράττει μικρές προκαταβολές για ανύπαρκτα ΙΧ

Ελλάδα 13:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προσοχή! Νέο λαμόγιο εισπράττει μικρές προκαταβολές για ανύπαρκτα ΙΧ

ΝΕΑ

Προσοχή! Νέο λαμόγιο εισπράττει μικρές προκαταβολές για ανύπαρκτα ΙΧ

ΝΕΑ

Ο επιτήδειος δρα σε τουριστικούς προορισμούς πέριξ της Αττικής εισπράττοντας  προκαταβολές 500 – 1.000 ευρώ από ανυποψίαστους καταναλωτές.

Advertisement
Advertisement

Σε δημοφιλείς τουριστικούς οικογενειακούς προορισμούς πέριξ της Αττικής φαίνεται ότι δρα ένας νέος επιτήδειος έμπορος αυτοκινήτων ο οποίος λαμβάνει προκαταβολές από 500 έως και 1.000 ευρώ για ανύπαρκτα αυτοκίνητα.

Σε Ωρωπό, Δήλεσι, Κάλαμο, Κινέττα, Αγίους Θεοδώρους και άλλες κοντινές περιοχές είχε επιλέξει να κινείται ένας νέος επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων για να ψαρεύει τα θύματά του υποσχόμενος φθηνά αυτοκίνητα που θα φέρει από την Πάτρα.

Advertisement
Advertisement

Ο επιτήδειος αρχικά βρίσκει μέσω Airbnb εξοχικές κατοικίες στους παραπάνω προορισμούς όπου πλησίον του βρίσκονται αρκετοί ιδιοκτήτες άλλων εξοχικών ώστε να μπορέσει να τους προσεγγίσει και να τους αντλήσει τις μικρές προκαταβολές για ανύπαρκτα αυτοκίνητα. Συνειδητά επιλέγει να εισπράξει μικρές προκαταβολές ώστε τα θύματά του να μην κινηθούν νομικά εναντίον του καθώς το κόστος μιας μήνυσης ή ενός εξώδικου είναι πολύ πιθανό να τους κοστίζει πολύ περισσότερα χρήματα από την προκαταβολή που έχουν δώσει.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν στο Newsauto.gr ανυποψίαστοι καταναλωτές οι οποίοι έπεσαν θύματα του επιτήδειου εμπόρου: «Πρόσφατα εμφανίστηκε ένας κύριος στην περιοχή του Καλάμου Αττικής ο οποίος δήλωνε έμπορος αυτοκινήτων με έδρα την Πάτρα και ενοικίασε το σπίτι μέσω Airbnb για να φέρει την οικογένειά του. Ήταν ιδιαίτερα φιλικός με όλο τον κόσμο και βέβαια προσπαθούσε μα κάθε τρόπο να δελεάσει τους συνομιλητές του με τα φθηνά και καθαρά αυτοκίνητα που εμπορεύονταν. Μερικοί από τους συνομιλητές πειστήκαμε από αυτά που μας έλεγε και δώσαμε προκαταβολές από 500 έως και 1.000 ευρώ για να μας φέρει φθηνά και αξιόπιστα αυτοκίνητα.

Ο ένας θα παραλάμβανε ένα Fiat Punto έναντι 3.500 ευρώ ο άλλος ένα VW Polo έναντι 4.000 ευρώ και κάποιος άλλος ένα Ford Fiesta έναντι 4.000 ευρώ. Συνολικά από εμάς ο επιτήδειος έμπορος εισέπραξε το ποσό των 2.500 ευρώ και έφυγε για την Πάτρα ώστε να ετοιμάσει τα αυτοκίνητα. Οι ημέρες περνούσαν και ο επιτήδειος έμπορος μας κάλεσε και μας ενημέρωσε ότι υπήρχε ένα τεχνικό ζήτημα με το ένα από τα τρία αυτοκίνητα και θα καθυστερήσει η παράδοσή τους. Οι ημέρες έγιναν εβδομάδες και εν τέλει μας ανακοίνωσε ότι παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα ακόμη ένα αυτοκίνητο και η παράδοση θα καθυστερήσει περαιτέρω.

Advertisement

Παράλληλα ο επιτήδειος έμπορος εξαφανίστηκε από το εξοχικό που έμενε και βέβαια άρχισε να μην απαντά στις τηλεφωνικές μας κλήσεις μέχρι τη στιγμή που ο αριθμός κλήσης που είχαμε απενεργοποιήθηκε εντελώς και δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μαζί του.

Επειδή εμείς χάσαμε τις προκαταβολές που δώσαμε για τα ανύπαρκτα αυτοκίνητα αποφασίσαμε να αποστείλουμε την δική μας υπόθεση στο Newsauto.gr ώστε να δημοσιοποιηθεί μήπως μπορέσουμε και γλιτώσουμε κανέναν άλλον ανυποψίαστο καταναλωτή.

Advertisement

Τώρα το άγχος μας έχει εστιαστεί όχι στα χρήματα που δώσαμε ως προκαταβολές αλλά στις υπεύθυνες δηλώσεις που έχουμε υπογράψει και είναι πολύ πιθανό ο επιτήδειος έμπορος με τα ανύπαρκτα αυτοκίνητα να χρησιμοποιήσει σε άλλες κομπίνες που πιθανόν να στήσει…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο θύμα του “Νεκτάριου”! Έδωσε 60.000 ευρώ για ανύπαρκτα ΙΧ από τον ΟΔΔΥ
Στην φάκα της ΕΛΑΣ σπείρα που πωλούσε ανύπαρκτα αυτοκίνητα!
Προσοχή! Επιτήδειοι πωλούν ανύπαρκτα αυτοκίνητα μέσω Facebook