Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Προσοχή: Ενημερώστε άμεσα το λογισμικό του iPhone

Ελλάδα 22:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προσοχή: Ενημερώστε άμεσα το λογισμικό του iPhone

Car Gadget

Προσοχή: Ενημερώστε άμεσα το λογισμικό του iPhone

Car Gadget

H Apple ζητάει επειγόντως από τους χρήστες των κινητών της να προβούν σε αναβάθμιση στο νέο iOS 16.6.1.

Advertisement
Advertisement

Σε μία από τις πιο σημαντικές ειδήσεις του μήνα, αναμένεται με αγωνία η ανακοίνωση της Apple στις 12 Σεπτεμβρίου για την ημερομηνία κυκλοφορίας του iOS 17, στο πλαίσιο μιας ειδικής εκδήλωσης.

Ωστόσο και παρόλο που απομένουν λίγες μόνο ημέρες για το 17, η Apple έβγαλε επειγόντος μία ενδιάμεση ενημέρωση αντιμετωπίζοντας δύο σημαντικές ευπάθειες. Αυτές αφήνουν «ανοικτή πόρτα» στο κινητό, όπου επιτρέπει εξ αποστάσεως -ασύρματα δηλαδή- την εγκατάσταση spyware στη συσκευή, χωρίς καμία ερώτηση ή αλληλεπίδραση του κατόχου iPhone.
Κατα προέκταση ενδέχεται να επηρεάσει και το αυτοκίνητό μας, εφόσον ο οδηγός συνδέεται με Apple Car πρόγραμμα, κάτι που κάνουν εκκατομύρια οδηγοί στον κόσμο.

Ποιο συγκεκριμένα:
Πλαίσιο ImageIO: Κάθε κακόβουλα διαμορφωμένη «εικόνα» θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο σε εισβολείς για την εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα.

Advertisement
Advertisement

Wallet: Μέσω ενός κακόβουλα διαμορφωμένου συνημμένου αρχείου, ο εισβολέας θα μπορούσε και πάλι να εκτελέσει αυθαίρετο κώδικα.

Οι χρήστες πρέπει να πραγματοποιήσουν την ενημέρωση το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφάλεια των συσκευών τους.

Advertisement

Η Σύνδεση με το Λογισμικό Pegasus
Είναι το γνωστό μας λογισμικό παρακολούθησης κινητών της NSO Group. Αυτό το λογισμικό έχει συνδεθεί με παραβιάσεις ασφαλείας σε όλο τον κόσμο, στοχοποιώντας δημοσιογράφους, ακτιβιστές και άλλα άτομα. Το Citizen Lab, που προέβη στην ανακάλυψη, επισημαίνει ότι τα iPhones που λειτουργούσαν με την έκδοση iOS 16.6 ήταν ευάλωτα σε επιθέσεις από το Pegasus χωρίς την αλληλεπίδραση του χρήστη.

Μάλιστα η Apple, αναγνώρισε άμεσα το πρόβλημα ευχαριστώντας δημόσια το Citizen Lab για τη συνεισφορά του.

Advertisement

AKOMA:
Το iPhone θα αναγνωρίζει τις ενδείξεις στο ταμπλό
Ελλάδα-Τουρκία: Ποιός κερδίζει στον πόλεμο του… iPhone;
Αυτοκίνητο και ηλεκτρονικός υπολογιστής: Μια ιστορία δεκαετιών