Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προς πώληση ένα σπανιότατο Ford Sierra Cosworth RS500

Ελλάδα 18:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προς πώληση ένα σπανιότατο Ford Sierra Cosworth RS500

ΝΕΑ

Προς πώληση ένα σπανιότατο Ford Sierra Cosworth RS500

ΝΕΑ

Πρόκειται για ένα από τα μόλις 56 αντίτυπα της ειδικής έκδοσης Cosworth 500 του Ford Sierra, που παράχθηκαν σε λευκό χρώμα στα τέλη της δεκαετίας του ‘80. Το ακόμα πιο σημαντικό βέβαια είναι πως στο κοντέρ έχουν καταγραφεί μόνο 9.656 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Η σπάνια σπορ έκδοση που παράχθηκε προκειμένου να εκδοθεί δελτίο αναγνώρισης για το αγωνιστικό Sierra θα βγει σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα στην έκθεση NEC Classic Motor Show. Έχοντας μάλιστα το πρόσφατο παράδειγμα της πώλησης ενός αντίστοιχου RS500 του 1987 με τα διπλάσια χιλιόμετρα έναντι 130.000 ευρώ, οι προβλέψεις για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ανεβαίνουν αρκετά ψηλότερα.

ford-sierra-rs500-auction-harpidis640_1

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εταιρίας που θα διεξάγει την δημοπρασία, το λευκό Sierra είναι ένα από πιο καλά συντηρημένα και με τα λιγότερα χιλιόμετρα RS500 που υπάρχουν και χωρίς ίχνος υπερβολής είναι από τις φορές που μιλάμε για πραγματική ευκαιρία.

ford-sierra-rs500-auction-harpidis640_2

Το συγκεκριμένο RS500 ανακαλύφθηκε το 2007 σε μια συλλογή με κλασικές Ferrari στην Γερμανία. Λίγο αργότερα πωλήθηκε σε ένα συλλέκτη Ford ο οποίος και το αποθήκευσε σε ειδικό χώρο με ελεγχόμενες συνθήκες κλιματισμού όπου και παρέμεινε μέχρι σήμερα.

Advertisement

ford-sierra-rs500-auction-harpidis640_3

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως το αυτοκίνητο βρίσκεται εξ’ολοκλήρου σε εργοστασιακή κατάσταση. Κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο για τα Ford υψηλών επιδόσεων αντίστοιχης χρονολογίας, καθώς τα περισσότερα έχουν δεχθεί αρκετές μετατροπές. Σίγουρα λοιπόν μιλάμε για ένα από τα καλύτερα RS500 που υπάρχουν σήμερα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Advertisement