Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προς πώληση ένα Nissan Juke-R με κινητήρα GT-R

Ελλάδα 2:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προς πώληση ένα Nissan Juke-R με κινητήρα GT-R

ΝΕΑ

Προς πώληση ένα Nissan Juke-R με κινητήρα GT-R

ΝΕΑ

Σχεδόν 700.000 ευρώ θα χρειαστούν για να κάνει κάποιος δικό του ένα από τα πέντε ειδικά μετασκευασμένα Nissan Juke με μηχανικά μέρη από GT-R και 700 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Πριν κάποια χρόνια η εταιρία RML, γνωστή κυρίως για την προετοιμασία αγωνιστικών αυτοκινήτων, παρουσίασε μια ευφάνταστη μετατροπή του Nissan Juke στο οποίο είχε καταφέρει να χωρέσει τον κινητήρα και την μετάδοση από GT-R. Σήμερα στη σελίδα της γερμανικής εταιρίας εμπορίας αυτοκινήτων VDM Cars εμφανίζεται προς πώληση ένα Juke-R αντίστοιχων προδιαγραφών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αγγελίας δεν πρόκειται για κάποιο από τα αυτοκίνητα της RML αλλά για μια δημιουργία της βρετανικής εταιρίας βελτιώσεων Severn Valley Motorsport η οποία είχε αγοράσει τις ειδικά διαμορφωμένες καρότσες του Juke από την RML αλλά είχε προχωρήσει η ίδια στην υπόλοιπη κατασκευή δημιουργώντας συνολικά πέντε αυτοκίνητα με την ονομασία SVM Juke-R700.

Advertisement
Advertisement

Όπως αφήνει να εννοηθεί στην ονομασία ο αριθμός 700 αντιστοιχεί στην απόδοση του twin-turbo V6 κινητήρα των 3.8 λίτρων του Nissan GT-R ο οποίος έχει αναβαθμιστεί με την τοποθέτηση νέας εισαγωγής, μεγαλύτερων εγχυτήρων 1050cc και χειροποίητης εξάτμισης. Αντίστοιχες βελτιώσεις έχουν γίνει φυσικά σε ανάρτηση και φρένα ενώ το μικρό SUV πατά σε τροχούς 20’’. Μάλιστα η SVM έχει βάλει τις κατάλληλες πινελιές και στο εσωτερικό καθώς εκτός από τα μπάκετ καθίσματα ο πίνακας οργάνων είναι δανεισμένος απευθείας από το GT-R ενώ υπάρχει και rollcage.

Η αγγελία αναφέρει πως το αυτοκίνητο έχει στο οδόμετρο μόλις 20 χιλιόμετρα δικαιολογώντας εν μέρει την εξαιρετικά υψηλή τιμή των σχεδόν 700.000 ευρώ.