Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προς πώληση το αεροδυναμικό “κουφάρι” της Ferrari 812

Ελλάδα 9:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προς πώληση το αεροδυναμικό “κουφάρι” της Ferrari 812

ΝΕΑ

Προς πώληση το αεροδυναμικό “κουφάρι” της Ferrari 812

ΝΕΑ

Η νέα 812 Superfast της Ferrari είναι εξαιρετικά γρήγορη. Γνωστό και μη εξαιρετέο. Εξοπλισμένη με ένα βενζινοκινητήρα V12 6,5 λίτρων, αντλεί 800 ίππους, καταγράφοντας μέγιστη ταχύτητα πάνω από 340 km/h. Αλλά τίποτα δεν λέει ακόμη κι αυτή η ταχύτητα, εάν δεν υπήρχε εκείνο το κομψό σχέδιο.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το γλυπτό ανήκει στον σχεδιαστή Ignacio Albera, η 812 δοκιμάστηκε εκτενώς μέσα στο αεροδυναμικό τούνελ και τώρα η εταιρεία προσφέρει προς πώληση ένα κρίσιμο στοιχείο που χρησιμοποιείται στη διαδικασία αεροδυναμικής δοκιμής. Αυτό το μοντέλο κλίμακας αεροδυναμικής σήραγγας Ferrari 812 Superfast κατευθύνεται προς πλειστηριασμό τον επόμενο μήνα ως μέρος της πώλησης της Leggenda E Passione της RM Sotheby’s.

Ferrari-812-superfast-wind-tunnel-model-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Αν και δεν διαθέτει κινητήρα, σύστημα μετάδοσης κίνησης ή τιμόνι, το μοντέλο κλίμακας αποτελείται από ανθρακονήματα, μαζί με άλλα μη ονομαζόμενα “πρωτότυπα υλικά”. Το μοντέλο μισής κλίμακας χρησιμοποιήθηκε σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης στην παραγωγή της Superfast 812, συμπεριλαμβανομένης της δοκιμής των υπολογιστικών δυναμικής ρευστού μέσα στο αεροδυναμικό τούνελ. Το μοντέλο διατηρεί ακόμη και την αρχική του αμφίεση που χρησιμοποιείται για τη βελτιστοποίηση των αεροδυναμικών ιδιοτήτων σε διαφορετικά τμήματα του αμαξώματος.

Ferrari-812-superfast-wind-tunnel-model-tsiro-640-1

Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα μπορούσε να φτάσει από 280.000 έως 320.000 ευρώ όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, κάτι το οποίο φαίνεται ακριβό για ένα supercar που δεν μπορείτε να οδηγήσετε καν. Η πώληση της Leggenda E Passione της RM Sotheby’s θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στην έδρα της Ferrari στη Μόντενα. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη δημοπρασία της Ferrari του RM Sotheby’s μέχρι σήμερα και θα περιλαμβάνει μια σειρά από άλλες μοναδικές προσφορές.